Gündem
06 Kas 2021 20:53 Son Güncelleme: 06 Kas 2021 21:00

Sedat Peker'den "Alevi genç ile sünni bir kız evlenemez" diyen Hayrettin Karaman'a tepki

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 'Alevi genç ile sünni bir kız evlenemez' diyen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi.

Yeni Şafak yazarı, İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın tartışma yaratacak bir yorumu ortaya çıkmıştı.

 Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevi ile evlenmek" başlığı altında şu skandal ifadeler yer almıştı:

 "Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez."

 SEDAT PEKER'DEN TEPKİ

Karaman'ın yanıtı sosyal medyada tepkilere neden olurken; organize suç örgütü lideri Sedat Peker de Karaman'a tepki gösterdi.

"BALDIZA GÖZ DİKENLERE KIZ VERİLİR Mİ NE DERSİN?"

 Karaman'ın daha önce yolsuzluğu meşrulaştırmak için fetva verdiğini hatırlatan Peker, ''Eğer iktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları, skandalları gizlemek haktır diye fetva veren Hikmet Karaman Hoca şimdi de Alevi erkeklere kız verilmez diye fetva vermiş. Hikmet Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin? (Vallahi yazık Billahi yazık)'' diye yazdı.

 Peker şöyle devam etti:

"ALEVİ CANLARA KIZ DA VERİLİR, KAN DA VERİLİR"

 ''1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.''