Gündem
11 Haz 2021 10:21 Son Güncelleme: 11 Haz 2021 10:57

Sedat Peker videosunda bahsettiği isme büyük şok! Çetin Ay görevden alındı

Sedat Peker’in videolarında bahsettiği Osmanen Germania derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın babası Çetin Ay, KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi görevinden alındı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında bahsettiği Osmanen Germania derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın babası Çetin Ay ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın sorusu üzerine konuşan Başbakan Ersan Saner, Çetin Ay’ın KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındığını açıkladı.

Söz konusu gelişme, Peker'in bir videosunda ‘Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim’ demesi ve Almanya'da 2016’dan bu yana yasaklı olan ‘Osmanen Germania’ (Almanyalı Osmanlılar) derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın, dönemin Başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı masada oturarak çay içtiği bir fotoğrafın ortaya çıkması üzerine gelişti.

 

Bahsi geçen fotoğraf, “yasaklı” derneğin liderlerinden Taner Ay’ın Instagram hesabında paylaşıldı.

Ay’ın Instagram hesabı incelenmeye devam edildiğinde, son model lüks aracının plakasına “KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu” ibaresini eklediği de görüldü.

 

Bunun üzerine Ay ile aynı karede poz veren dönemin başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu sabah yaptığı açıklamasında, “2-3 yıl önce Ankara’da otele gelip yanıma oturdu, hiç işim olmadı, adını da bilmem” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ KURDULAR

Taner Ay babası Çetin Ay ile birlikte Almanya’da çok branşlı şehir hastanesi kurdu. Bugün City Klinik Şehir Hastanesi Almanya’nın en büyük hastanelerinden biri olarak kabul ediliyor. Babası Çetin Ay, Avrupa İş Adamları Platformu kurucularından. Avrupa İş Adamları Platformu Başkanı ve KKTC Duesseldorf Fahri temsilcisiydi.

 

ÜST KADEMEDEKİLERLE FOTOĞRAFLARI VAR

‘Osmanen Germania’nın Duisburg başkan yardımcısı Taner Ay'ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları ise dikkat çekti.

Ay'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları var.

 

Diğer yandan, 5 Eylül 2017'de Yargıtay Konferans Salonunda düzenlenen Adli Yıl Açılış Törenine katılan Ay’ın Cumhurbaşkanlığı’nda çekilmiş fotoğrafı var.