Gündem
04 Kas 2022 13:35 Son Güncelleme: 04 Kas 2022 16:09

Sedat Peker ve Ünsal Ban'a hapis talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsal Ban hakkında 14 yıla kadar, Sedat Peker hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban hakkında, eşi AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker’e gönderdiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayı tamamlandı.

Ban hakkında, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’, ‘suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlamalarından 14 yıla kadar, Peker hakkında ise , ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlamalarından 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ne olmuştu?

Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban'dan 70 milyon lira talep etmesi çeşitli iddia ve tartışmaları beraberinde getirmişti. Sedat Peker, Zehra Taşkesenlioğlu'nun ağabeyi eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında rüşvet iddialarında bulunmuştu. 

Sedat Peker yaptığı paylaşımlarda da Zehra Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini iddia ettiği bir videoyu paylaşmıştı. Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerine yer vermişti.