Gündem
01 Tem 2021 11:59 Son Güncelleme: 01 Tem 2021 12:23

Sedat Peker de ‘Tosuncuk’ mağduru oldu! Hangi iddiasında yanıldı?

Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı olan ve yurt dışında olan Sedat Peker, yayımladığı videolar ve attığı tweetlerde dile getirdiği ciddi iddialarla ülke gündeminden düşmüyor.

haberiskelesi.com'da yayınlanan habere göre; Siyasetçileri ve iş insanlarıyla ilişkilerinden gazetecilerle ilişkilerine, uyuşturucu ticaretinden tecavüz ve cinayete kadar birçok önemli iddiayı dile getirdiği videolar ve attığı tweetler medya tarafından Susurluk skandalıyla kıyaslandı… Ancak, Sedat Peker‘in dile getirdiği iddialardan biri bugün yalanlanmış oldu! O da, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın Belarus’ta olduğuna ilişkin iddiasıydı… Kurucusu olduğu ‘Çiftlik Bank’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya‘da Sao Paulo Başkonsolosluğu‘na teslim oldu… Sedat Peker, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın Belarus’ta olduğunu öne sürmüştü…

Türkiye’de Mehmet Aydın’ın Bolivya’da olduğuna dair yapılan haberlere ilişkin olarak Sedat Peker, 12 Haziran’da yaptığı paylaşımda, “Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Çiftlikbank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın isimli şahıs Bolivya’da falan değil, Belarus’ta. Belarus’tan trafik kazası yapmış bir şahsı Interpol kararıyla alıp Türkiye’ye getiren yüce devletimiz, bu şahsı acaba neden getirmiyor?” dedi.

Sedat Peker’in 12 Haziran’da Twitte’dan yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“1-Kırk yaşın altındaki kardeşlerim, ben kurtarıcı değilim. Zaten kurtarıcı diye bir şey yoktur. Ben sizle anlaşma yapmış olan kırk yaş üstü birisiyim. Siz bana intikamımı almamda yardımcı olacaksınız, ben de size kurtarıcıya ihtiyaç olmadığını kanıtlayacağım.

2-Kırk yaşın altındaki kardeşlerim, kurtarıcı olmak doğru soruyu sorabilmektir. Doğru soruyu sorabilirsen ve sorunun cevabını almak için ısrarcı olursan, toplum kurtulmuş olur.

‘MEHMET AYDIN İSİMLİ ŞAHIS BELARUS’TA’

3-Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Çiftlikbank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın isimli şahıs Bolivya’da falan değil, Belarus’ta. Belarus’tan trafik kazası yapmış bir şahsı Interpol kararıyla alıp Türkiye’ye getiren yüce devletimiz, bu şahsı acaba neden getirmiyor?

4-Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Belarus’tan bu şahsı getirmeyen devletimizin içinde görevli olan bazı insanların bu paradan pay aldığı ortadadır. Bu şahsın yanına Belarus’a gidip onu ziyaret eden kişiler, aracı olan kişiler bellidir.

5- Ben örnek alınacak kişi değilim. Kurtarıcı değilim. Bazılarından kendi intikamımı alabilmek için size doğru soru sormayı ve onu takip etmeyi öğretecek kişiyim.”

Evet, Sedat Peker Çiftlikbank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın ile ilgili iddiasında yanılmış oldu..