Polemik & Kulis
05 Ağu 2015 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Sedat Ergin'den Yalçın Doğan açıklaması! Siyasi baskı nedeniyle mi çıkarıldı?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet yazarlarından Yalçın Doğan’ın "siyasi baskı nedeniyle işten çıkarıldığı" iddiası ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet yazarlarından Yalçın Doğan’ın "siyasi baskı nedeniyle işten çıkarıldığı" iddiası hakkında “Doğan’la ilgili olarak hükümetten kaynaklanan herhangi bir baskı söz konusu olmamıştır” dedi.

Sedat Ergin, Doğan’ın gazeteden ayrılmasına ilişkin iddia ve haberler üzerine, “Bu tasarrufa başka birimlerdeki bazı çalışanlarımızı da kapsayan gazetedeki genel bir tensikat kararı çerçevesinde  gidilmiştir” açıklamasını yaptı. Ergin’in açıklamasının tam metni şöyle:

“Yazarımız Yalçın Doğan’la maalesef yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Yalçın Doğan’la ilgili olarak hükümetten kaynaklanan herhangi bir baskı söz konusu olmamıştır. Bu tasarrufa başka birimlerdeki bazı çalışanlarımızı da kapsayan gazetedeki genel bir tensikat kararı çerçevesinde  gidilmiştir.”

YALÇIN DOĞAN: YUKARIDAN GELEN BASKI SONUCU...

Hürriyet'in yollarını ayırdığı Yalçın Doğan Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e ayrılığına dair şunları söylemişti:

Şu an çok net bilmiyorum, yazıların da duruşun da etkisi elbette vardır. Bana zaten telefonla haber verildi. “Çok üzgün oldukları, ancak yukarıdan gelen baskı sonucu bunu yapmak durumunda kaldıkları" söylediler. Şu an olay çok yeni olduğu için inan bilmiyorum nedir, ne değildir, her şey olabilir. Belki de bir birikimin nedeni. Ama ekonomik olmadığından eminim, öyle olsaydı benimle birlikte en az 50 kişi daha gönderilirdi. Ben o gazetenin en eski yazarlarından biriydim; Şu anda sadece düşünüyorum o nedenle çok da fazla konuşmak istemiyorum. Birkaç güne her şey netleşir.