Gündem
19 Eki 2010 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

SEDAT ERGİN KASET İFADESİ İÇİN ADLİYEDE!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu ileri sürülen kasetler ile ilgili olarak ifade vermek için Beşiktaş Adliyesine gitti.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu ileri sürülen ve yasadışı telefon dinlemesini içeren kasetler ile ilgili olarak ifade vermek için Beşiktaş Adliyesine gitti.

Ergin'in, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında ''mağdur'' olarak ifade vereceği öğrenildi.

28 ŞUBAT DÖNEMİNDEN KALMA KASETLER

Eskişehir eski Emniyet Müdürü  Hanefi Avcı'nın Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık suçlaması ile tutuklanması sonrası evinde çıkan 23 adet kasedin yasa dışı dinlemeler yolu ile elde edildiği ileri sürülmüştü. Savcılıkta ev aramasında ele geçtiği ileri sürülen ve Avcı'nın kendisine ait olmadığını ileri sürdüğü kasetlerin içeriğinde Mehmet Ali Birand, Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu gibi gazeteciler Mehmet Eymür gibi eski istihbaratçılar ve Ahmet Özal gibi isimlerin özel konuşmaları olduğu açıklanmıştı.

BİRAND ŞİKAYETÇİ OLMADI, ALTAYLI OLDU

Avcı'nın evinde bulunan kasetlerde konuşmaları bulunan isimler savcılığa davet edilerek şikayetçi olup olmadıkları soruluyor. 

Mehmet Ali Birand savcılığın çağrısı üzerine Hanefi Avcı'dan davacı olmayacağını açıklamış ve meslektaşları ile iş icabı yaptığı görüşmeler ile arkadaşları ile yaptığı özel görüşmelerin kaydedildiğini, dinlemeleri kimin yaptığının belli olmadığını, bu nedenle Hanefi Avcı'dan davacı olmaya gerek bulunmadığını açıklamıştı.

Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı ise yasa dışı dinleme kayıtları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Altaylı, "Benim de 1990'ların ortasından kalma ses kayıtlarım varmış. Hanefi Avcı diye bilmiyorum ben. Sonuçta bu kayıtları kim yaptıysa, soruşturma ortaya çıkaracak. Onlardan şikayetçi oldum" demişti.

AHMET ÖZAL DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, savcılık çıkışında gazetecilere "Sonuçta bu dinlemeler kanuna aykırıdır. Eğer biz demokratik bir ülkede yaşamak istiyorsak, özür dilerim, benim babamın oğlu dinlese şikayetçi olurum. Zaten Türkiye'nin sıkıntısı da bu. Bu dinlemelerin arkasından insanlara şantajlar yapılmış, tehditler edilmiş" diyerek şikayetçi olduğunu açıklamıştı.

MEHMET EYMÜR DE ŞİKAYETÇİ

MİT Kontrterör Daire'nin eski Başkanı Mehmet Eymür'de kasedi ile ilgili savcılığa davet edilen ve şikayetçi olan bir isim. Kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Eymür, gazetecilerin "Kayıtlar neyle ilgili?" sorusunu "Özel konular da vardı onun için ifade verdim. 1998 yılında falan, eski" diye yanıtlamıştı.

ENİS BERBEROĞLU DA ŞİKAYETÇİ

Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da  Hanefi Avcı'nın evinde bulunan yasadışı dinleme kayıtları hakkına savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİĞER İSİMLER HENÜZ BİLİNMİYOR

23 kişiye ait yasadışı dinleme kayıtlarını içerdiği ileri sürülen kasetlerde yer alan diğer isimlerin kimler olduğu ise bilinmiyor. Radikal ve Akşam gazetelerinin haberlerine göre, bu isimler arasında Veli Küçük, Güven Erkaya, Mesut Yılmaz, da bulunuyor.