Gündem
16 Ağu 2016 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Sedat Ergin FETÖ'den tutuklanan muhabirine sahip çıktı: Aklanacağına güveniyoruz!

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Arda Akın’ın tutuklanmasıyla ilgili savunma yazısı yayınladı.

Hürriyet Gazetesi muhabiri Arda Akın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “15 Temmuz darbeye teşebbüs” soruşturması kapsamında “Örgüte bilerek, isteyerek yardım ettiği” iddiasıyla tutuklanmıştı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Arda Akın’ın tutuklanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"MUHABİRİMİZ FETÖ'CÜ DİYE TUTUKLANDI"
“Gazetemizin muhabiri Arda Akın dün çıkartıldığı 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’ne bilerek ve isteyerek yardımda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştır.

Arda Akın, bundan iki hafta kadar önce 29 Temmuz 2016 tarihinde yine Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ancak 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri uygulanması koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Dün ikinci kez sorgulandığında kendisine atılı suçlamalarla ilgili yöneltilen soruların daha önceki sorgulamayla önemli ölçüde benzerlik göstermesine karşılık, hakimlik bu kez tutuklama tasarrufuna gitmiştir.

HABER VE TWEETLERİ SORULDU
Arda Akın’a sorgusunda yöneltilen soruların bir bölümü kendisinin gazetemizin kağıt baskısında ya da internet sitesinde yayımlanan haberler, bir bölümü ise şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgilidir.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLGİSİ YOKTUR"
Arkadaşımızın herhangi bir terör örgütü ile ilişkisi bulunmadığına, çalışmalarının meşru gazetecilik faaliyetleri ile sınırlı olduğuna inanıyoruz. Geride bıraktığımız yıllarda  aldığı çok sayıda ödül, arkadaşımızın gazetecikimliğinin ve mesleki başarısının en açık kanıtıdır. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine ve arkadaşımızın aklanacağına güveniyoruz.”