Politika
11 Eyl 2021 13:44 Son Güncelleme: 11 Eyl 2021 13:48

Seçmen ittifaklardan ne kadar memnun? Oranlar dikkat çekti...

Metropoll Araştırma'nın 'İttifak memnuniyet' anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

Metropoll  Araştırma, ittifaklarla ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırmada 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde AK Parti ve MHP’ye oy veren seçmenlerle bir anket yapılarak ittifaktan memnun olup olmadıkları soruldu.

Anket sonuçlarına göre MHP’li seçmenlerin yüzde 63,8’i AK Parti ile ittifaktan memnun görünürken, AK Partili seçmenlerin bu ittifaktan memnuniyeti yüzde 73,9 olarak ölçüldü. Bu konuda bir fikri ve cevabı olmadığını belirten MHP’liler yüzde 0,6 iken AK Partililerde bu oranın yüzde 3,9 olduğu kaydedildi.

 

MHP seçmeninin AK Partililere göre ittifaktan daha az memnun olduğu görüldü. MHP seçmeninin yüzde 35.6'sı ittifaktan memnun olmadığını dile getirirken, AK Parti seçmeninin yüzde 22'si ittifaktan memnun olmadığını söyledi.

 

Öte yandan CHP’li seçmenlerin yüzde 85’i İyi Parti ile ittifaktan memnun olduğunu belirtti. İyi Partili seçmenlerin ise yüzde 75’i bu ittifaktan memnun. Saadet Partili seçmenlerin yüzde 52’si partisinin İyi Parti ve CHP ile ittifakından memnun görünürken, yüzde 48’i memnun değil.