Gündem
08 Ağu 2014 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Seçimde AA'yı tercih ettiler!

Anadolu Ajansı, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi için çalışmalarını tamamladı..

Anadolu Ajansı, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi için çalışmalarını tamamladı. Habercilerin ve veri aktaranların katılımıyla başarılı test yayınları gerçekleştirildi. Verilerin abonelere aktarımı başarılı bir şekilde test edildi.
 
Mahalli İdareler Seçimine göre seçim özel yayını abone sayısı artan AA, cumhurbaşkanı seçiminde Türk medyasının yüzde 90'ına, özel grafikler ve haritalar eşliğinde sonuçları servis edecek. Cumhurbaşkanı seçiminde Türk medyasının önde gelen 20 ulusal TV kanalı, 9 gazete ve bu gazetelerin internet siteleri, 4 büyük internet portalı, AA'nın servis ettiği seçim sonuçlarını izleyici ve okuyucularına aktaracak.
 
Ayrıca 3 büyük GSM şirketi, yapılan protokol ile AA'nın sandık başından aktardığı seçim sonuçlarını, isteyen abonelerine anından SMS olarak iletecek. Avea ve Turkcell kullanıcılarının seçim sonuçlarını öğrenmek istedikleri ilin plaka kodunu 1523'e, Vodafone kullanıcıları ise SECIM boşluk AA boşluk il plaka kodunu 7070 ‘e kısa mesaj göndermeleri yeterli olacak. İl plaka kodu kısa mesajla gönderilen ilin seçim sonuçları anında abonenin telefonuna gönderilecek.
 
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı seçimi için hazırlanan www.aasecim.com internet sitesinden, özel grafikler ve haritalar eşliğinde, Türkiye ve yurt dışı seçim sonuçlarını takip edebilecek. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce de hazırlanan www.aasecim.com internet sitesini, yurt içinde ya da yurt dışında yayın yapan internet siteleri,  AA tarafından verilecek "iframe" koduyla kendi sitelerine ücretsiz  entegre edebilecek. www.aasecim.com internet sitesini kendi sitelerine entegre etmeyi talep eden internet sitelerinin mail adreslerine, sitede bulunan talep formunu doldurmaları halinde, AA tarafından  "iframe" kodu gönderilecek. İlgili internet siteleri, AA'nın Cumhurbaşkanı Seçimi 2014 için hazırladığı harita ve grafiklerin yer aldığı www.aasecim.com'daki  tüm verileri, sitelerinde ücretsiz kullanabilecek. AA'ya, yurt içinden ve yurt dışından, www.aasecim.com internet sitesini kendi sitelerine entegre etmek isteyen çok sayıda başvuru yapıldı.
 
Her il ve ilçedeki mevcut habercilerini, seçimde görev yapacak serbest habercilerle destekleyen AA, seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında yaşanacak tüm gelişmeleri hızlı ve tarafsız şekilde abonelerine aktaracak.