Polemik & Kulis
26 Haz 2019 15:56 Son Güncelleme: 26 Haz 2019 16:10

Seçim sürecinde en çok hangi kanalın yıldızı parladı?

23 Haziran seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Galibi CHP adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Ancak televizyon dünyasından bu işten en karlı çıkanı açıklamak da bize düştü.

Her televizyon seçim ile ilgili programlara ve haberlere ağırlık verdi. Ancak yayın hayatına yeni başlayan Tv 100 seçimin televizyon dünyasındaki yıldızı oldu.

Yayınına 5 Mayıs’ı, 6 Mayıs’a bağlayan gece yarısı başlayan Tv 100 daha 24 saati doldurmadan İstanbul Seçimleri iptal edildi. Her televizyon için çok zor olan bu sürecin yeni açılan bir haber kanalı için de zor olacağı bilinen bir gerçekti.

Ancak yayına başlamasının üzerinden 10 gün geçmeden ilk bombasını patlattı. Tv 100’de Cuma ve Cumartesi geceleri program yapan Okan Bayülgen programına konuk olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu alınca bir anda Türkiye gündemine oturdu. Bayülgen, Uykusuzlar Kulübü adlı programında İmamoğlu’na horon teptirince izlenme doruğa ulaştı. Program hem Youtube izlemelerinde, hem de reytingde rekor kırdı.

Ardından başlayan süreçte TV 100 dengeli haberciliğiyle dikkati çekti. Ve 23 haziran seçimleri yaklaştığında hatta seçime sadece 36 saat kalmışken, Tv 100’den başka bir bomba daha geldi. Okan Bayülgen bu kez Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ı konuk almıştı. Yıldırım programda Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü seslendirdi. Yıldırım’ın tüm insani ve sempatik yönlerini ortaya çıkartan program çok uzun yıllardır gerçekleşmemiş bir olayı da başarmış oldu.

İki başkan adayı da bir Show programına farklı zamanlarda olsa da çıkmış ve politika dışı konularda kendilerini anlatma fırsatı bulmuştu. Binali Yıldırım’ın katıldığı program da hem reyting hem de Youtube izlenme rekorları kırmıştı.

Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Uykusuzlar Kulubü’nün Youtube’da yayınlanan tekrarı bir aylık sürede 2 milyonu bulan bir izleyici kitlesine ulaştı. Binali Yıldırımlı program ise daha farklı bir rekor kırdı. 24 saatte 1 milyon izleme.

Tv 100 seçim sürecince program ve haberleriyle sosyal medya reytinglerinde de bir çok kez en üst sıralara ulaştı.

Diyeceğimiz o ki, çok yeni bir kanal olmasına rağmen Tv 100 seçim süresince adından en çok bahsettiren televizyon yıldızı olmayı başardı.