Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu! Hangi gazete hangi manşeti attı?

Türkiye seçim sonuçlarını değerlendirirken dünya basını da seçimin ikinci tura kalmasını manşetlerden gördü. Hangi gazete hangi manşeti attı? İşte tüm detaylar…

Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu! Hangi gazete hangi manşeti attı? - Sayfa 1

Türkiye seçim sonuçlarını değerlendirirken dünya basını da seçimin ikinci tura kalmasını manşetlerden gördü. Fransız haber ajansı AFP, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranını 'hayal kırıklığı' şeklinde değerlendirirken ABD'li haber ajansı AP ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda avantajlı olduğunu yazdı. Seçimlerden önce yaptığı kapakla Erdoğan tarafından sert şekilde eleştirilen İngiliz Economist dergisi ise yaptığı değerlendirmeyle dikkat çekti.

İşte dünya basınından dikkat çeken başlıklar:

19
Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu! Hangi gazete hangi manşeti attı? - Sayfa 2

AFP:KILIÇDAROĞLU HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

AFP Haber ajansı Türkiye'nin en önemli seçiminin ikinci tura kalabileceğini belirttiği haberinde Erdoğan'ın gece yarısı alkışlar içerisinde halkın karşısına çıktığını ve "Önümüzdeki 5 yılda da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum." dediğini belirtti.

29
Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu! Hangi gazete hangi manşeti attı? - Sayfa 3

Kamuoyu yoklamalarından sonra Kılıçdaroğlu'nın aldığı oy oranının hayal kırıklığı yarattığını öne süren AFP, "Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu ittifak başlangıçta oy sayımına itiraz etmiş ve önde olduğunu iddia etmişti. Ancak 74 yaşındaki siyasetçi gazetecilerin karşısına çıktığında biraz umutsuz görünüyordu ve ikinci turun kaçınılmaz göründüğünü kabul etti." ifadelerini kullandı.

39
Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu! Hangi gazete hangi manşeti attı? - Sayfa 4

AP: ERDOĞAN İKİNCİ TURDA AVANTAJLI

Associated Press (AP) haber ajansı St. Lawrence Üniversitesi'nden Amerikalı tarihçi Howard Eissenstat'ın sözlerine yer verdiği haberinde ikinci tur için dikkat çeken ifadeler kullandı.

49