Gündem
02 Kas 2015 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Seçim sonuçları Akın İpek ve Aydın Doğan'ı fena çarptı

1 Kasım'da Ak Parti'nin seçim zaferi sonrasında Pazartesi sabahı Borsada Aydın Doğan ve Koza-İpek Grubu hisselerinde sert düşüş yaşandı.

1 Kasım seçimlerinden sonra ilk işlemlerde borsada Doğan Grubu ve İpek-Koza Grubu hisselerinde alıcı kalmadı. Hürriyet Gazetesi yüzde 10, 9 düşerken Doğan Holding yüzde 9,67 düşüşle alıcısız açıldı
1 Kasım seçimleri borsada Aydın Doğan Grubu'na ait şirket hisselerini adeta çarptı. Doğan Grubu'nun iki büyük şirketi olan Hürriyet Gazetecilik yüzde 10,9 düşüşle 0,57 kuruştan işlem görürken Doğan Holding yüzde 9,67 düşüşle 0,56 kuruşta alıcısız kaldı.

BİR DİĞER KAYBEDEN İPEK-KOZA GRUBU OLDU
Seçim sonuçlarının çarptığı bir başka grup ise İpek-Koza Grubu hisseleri oldu. Grup hisseleri açılışla birlikte taban tabir edilen büyük düşüşle alıcısız işlem görüyor.
İpek Doğal Enerji yüzde 16,5 düşüşle 1,46 TL'den işlem görürken, Koza Madencilik 1,31'den işlem görmeye başladı.
Borsanın yüzde 5,0 yükselişle başladığı bir günde hem İpek-Koza hisselerinde hem de Doğan Grubu hisselerinde yaşanan bu sert düşüş bu iki gruba ait bir özel hareket olarak öne çıkıyor.

SEÇİMDEN KARLI ÇIKAN ŞİRKETLER
1 Kasım seçimlerinin ertesi günü borsa açıldığında yüzde 5,4 yükseliş görüldü. Doğan ve İpek Grubu şirketlerinin sert şekilde düşmesine karşılık bazı şirket ve grup hisselerinde de sert yükselişler yaşandı.

İşte en fazla değerlenen şirketler:
Zorlu Grubu:
Vestel Beyaz Eşya, Vestel Elektronik satıcısız tavandan işlem görüyor
Albayrak grubu:
Tümosan Motor ve Traktör satıcısız işlem görüyor
İhlas Grubu şirketleri de satıcısız işlem görüyor.
Kamu Bankaları ve Kamu Emlak şirketleri satıcısız işlem görüyor.