Polemik & Kulis
15 Haz 2019 02:15 Son Güncelleme: 15 Haz 2019 02:26

‘Seçim öncesi DHA’da bir kriz daha’ haberine itiraz var!

Medyaradar, Türk medyasının en önemli haber ajanslarından DHA’nın Aydın Doğan’dan Demirören ailesine geçmesi sonrası başlayan krizlere bir yenisinin daha eklendiğini duyurmuştu.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; geçtiğimiz seçim dönemi tüm izinleri iptal edilen çalışanlar, İstanbul seçimlerine az bir süre kala yeniden izin iptal şokuyla karşılaşmış, karar sonrası içerde zaten çok yüksek olan tansiyonun daha da arttığı öğrenilmişti.

Bu iddialarla ilgili olarak Demirören Haber Ajansı'ndan bir açıklama yapıldı.

Demirören Haber Ajansı Haber Koordinatörü Serdar Savran imzasıyla yapılan açıklamada, 'izin iptali'nin daha sonra telafisi sağlanacak şekilde her kritik süreç öncesi DHA'da yıllardır uygulanmakta olduğu belirtilerek, "Yüzlerce gazete, televizyon ve internet sitesine doğru, güvenilir ve tam zamanında haber sağlayan ajansımız, sadece bu yönetim döneminde değil, kurulduğundan beri her seçim öncesi benzer uygulamaların içinde yer almıştır. Uygulamalar tamamıyla gazetecilik refleksi ile yapılmıştır" denildi.

"Bununla birlikte belirtmek isteriz ki bu kez izin iptali sınırlı kalmıştır" denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"İhtiyaç duyulan noktalarda, bazı görevlerde bulunan arkadaşlarımız için, hemen ardından telafisi sağlanmak şartıyla kısıtlı bir izin iptali uygulaması yapılmıştır. Bu uygulama genele yansımamış, arkadaşlarımız iddia edildiği gibi herhangi bir ‘sarsıntı’ içerisine girmemiştir. Bu uygulama sonrası hiçbir arkadaşımız bir mağduriyet yaşamamıştır, yaşamasına da izin verilmeyecektir. Çeşitli nedenlerle izin yapmak zorunda olduğunu belirten arkadaşlarımızın da bu talepleri karşılanmıştır."