Gündem
01 Nis 2019 01:20 Son Güncelleme: 01 Nis 2019 02:14

Seçim İstanbul'da kilitlendi: AA verileri neden yayınlamıyor?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesi sonrasında yapılan ilk yerel seçimlerde Türkiye genelinde oy verme işlemi tamamlandı. 57 milyon seçmenin olduğu yerel seçimlere katılım yüzde 83.38 oldu.

Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın "Seçimi kazandık" ifadelerini kullandığı konuşmasının ardından Anadolu Ajansı (AA) seçim sonuçlarına ilişkin veri girmeyi bıraktı.

Anadolu Ajansı yaklaşık 1 saattir verileri yayınlamıyor.

Binali Yıldırım: İstanbul'da seçimi kazandık

Binali Yıldırım seçim sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada "İstanbul’da seçim sayımları gayri resmi sonuçları tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul’da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum." dedi.

İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın seçimi kazandık açıklamasına tepki

Binali Yıldırım "Ben kazandım" derken, İmamoğlu ise "Oy sayımı sürüyor. Bu açıklama da manipülasyonun bir parçası" dedi.

Saat 23:25'ten bu yana veri girişleri durdu

İstanbul, Balıkesir, Giresun gibi illerde sonuçlar üzerindeki tartışmalar devam ederken, herkes yetkili bir ağızdan bilgilendirme bekliyor.

Özellikle İstanbul’da İmamoğlu’yla Yıldırım arasındaki fark kapandıktan sonra, AKP’nin adayının ‘Kazandık’ açıklamasının akabinde YSK’nın veri girişini tamamen kapatması tartışmaları daha da alevlendirdi.

Yıldırım ‘Kazandık’ dedi, İmamoğlu ‘Biz öndeyiz’ dedi, Kılıçdaroğlu “İmamoğlu İstanbul’u kazandı” dedi… Ancak YSK’dan tüm bu açıklamalara hiçbir cevap gelmedi.

23:25’ten bu yana YSK’nın veri güncellemesi bekleniyor.