Seçim gecesinde en çok Fox'un yıldızı parladı!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan yok ama izleyicinin seçim akşamı tercihinde kazanan yine Fox oldu.

Aslında bu bir sürpriz değil, çünkü Fox Haber yıllardır seçim gecelerine ambargo koyar. Ama bu seçimde Fox ilk kez yeni ekran yüzleriyle yarışa katıldı.
Bilindik iki ekran yüzü rakip kanallardaydı.
Bu kez ekranda Selçuk Tepeli ve İlker Karagöz vardı.
Anlaşılan bu iki isim seçim gecelerinin yeni ikilisi olacak.

Fox Haber’in seçim gecesi karnesi bugün 11.30’da yayınlandı..”Hepsi pekiyi “
Fox seçim gecesi yayınlarıyla yine 100 program sıralasında birincilikleri kimseye kaptırmamıştı..
Peki neydi bu işin sırrı?

Öncelikle Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün ısrarla altını çizdiği gibi Fox kendi yıldızlarını yaratıyor.
10 saati aşan seçim yayınında Selçuk Tepeli ve İlker Karagöz de Türkiye’nin en iyi anchorları olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Neredeyse reklamsız 10 saat süreyle ayakta bir seçim yayını yapmak kolay değildi.
Sonuçları hem anında izleyiciyle paylaştılar, hem de analiz yaptılar. Birbirleriyle uyumları da “sanki 40 yıldır birlikte yayın yapıyorlarmış” gibi dedirtti biz izleyicilere..
Enerjiyi hep yüksekte tuttular, birbirleriyle şakalaştılar, bunun bir savaş değil seçim olduğunu her fırsatta izleyiciye hissetirdiler..

Fox’un sunucuları kadar yorumcuları da alkışı haketti. Kamuoyu araştırmacısı Bekir Ağırdır ağırlığını koydu seçim gecesi ekranlarına. Saatler öncesinden aslında bize seçimin fotoğrafını çekti...
Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün özellikle son iki seçimde izleyiciye aşıladığı bir güven var. İzleyici Şentürk’ü gördüğünde “tamam” diyor. Siyasi tercihi farketmiyor, ”Şentürk varsa burada gizli saklı kalmaz” görüşünde izleyici...
Seçim gecesi de aynısı oldu..
Doğan Şentürk’ün veri akışları yavaşladığındaki çıkışları, izleyiciye verdiği güven, ”herkes gitse de biz buradayız” mesajı bence seçim gecesi izleyicinin Fox ekranlarından ayrılmamasının en büyük nedenlerindendi..
Fox Haber Ankara Temsilcisi Tülay Ünal Öçten gecenin sakin gücüydü..Son dakikalar ve nokta analizlerle Türkiye’nin en deneyimle televizyon habercisi olduğunu bir kez daha kanıtladı...
Gazeteciler Murat Yetkin ,Çiğdem Toker, Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek ..Fox’ta izlediğimiz Orta Sayfa programı tam kadro yine ekrandaydı.. “Güven” ne demek izleyici onları dinlerken hissetti..

Tabii bunlar ekranın önünde olanlar. Görebildiklerimiz. Fox Haber’i farklı kılan yıllardır bir arada çalışan editoryal kadrosu. Ankara, İstanbul ekibi, alanında hakim muhabirleri... Fark yaratıyorlar... Fox Haber’i Fox Haber yapan ve anchormanleri değişse bile değerinden birşey kaybettirmeyen Doğan Şentürk liderliğindeki haber ekibi... 13. Seçim yayınını da başarıyla yapmalarını sağlayan bu.

Sonuç olarak yine bir seçim klasiği yaşandı ekranlarda..Malzemesi,baharatı,sosu ve servisiyle Fox leziz bir yemek hazırlamıştı.