Gündem
31 Mar 2011 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

SEÇİM DÖNEMİ NAYLON MEDYAYA DİKKAT!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 12 haziranda yapılacak milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partilere ve adaylara çağrı yaptı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 33. Başkanlar Konseyi toplantısı Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde 25-27 Mart 2011 tarihlerinde Ordu'da yapıldı.

Toplantı sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesi şöyle:

1- Türkiye, 12 Haziran 2011 tarihinde milletvekili seçimlerine gidiyor. Her seçim öncesinde özellikle Anadolu'da, "Naylon gazete ve gazeteciler" türemekte ve yaptıkları yayınlarla meslek etik ve kurallarını hiçe saymaktadırlar. Tüm siyasi partilerimizi ve adaylarımızı bu konuda uyarıyoruz. Seçim dönemlerinde sadece etik olmayan yollardan para kazanmak amacıyla ortaya çıkan; şantaj ve tehdit amaçlı bu tip yayınlara ödün verilmemesini ve etik değerlere saygılı, sürekli, ilkeli ve istikrarlı yayın yapan gazeteler ve gazetecilerimizle bunların aynı kefeye konulmamasını arzu ediyoruz.

2- Gazetecilik mesleği üzerindeki baskılar giderek yoğunlaşmaktadır. Son olarak Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da aralarında bulunduğu bir grup gazeteci daha, önce gözaltına alınmış, ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bu süreçte tutuklu gazeteci sayısı 70'e ulaşmıştır. Sayının giderek artması, meslek örgütlerimizi ve gazetecileri endişelendirmekte, basın özgürlüğünü de tartışılır hale getirmektedir. Hükümetten isteğimiz, yargının bu tip davalarda hızlı karar vermesinin sağlanması, gazetecilere yönelik suçlamaların daha açık, net ve anlaşılır şekilde ortaya konulması ve Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda imaj kaybının önüne geçilecek söylemlerin bir an önce yasal zeminde yaşama geçirilmesidir. Unutulmamalı ki, özgür medya, bir gün herkese lazım olacaktır.

3- Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak yaklaşan genel seçimler öncesinde, Anadolu medyasının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacak olan tüm gazeteci arkadaşlarımızı destekliyoruz. Parti ayrımı yapmaksızın, içimizden çıkan tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyor ve desteğimizin onlarla birlikte olduğunu ilan ediyoruz.

4- TGF Başkanlar Konseyi, adaylık başvurusu yapan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nin üyeliğini oy birliğiyle TGF Yönetim Kurulu'na önermiştir.