Seçim anketlerinde son durum! "Yüzde 20'ye yakın oy kaybı var"

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki, yaklaşan seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın ciddi bir oy kaybı yaşadığını belirten Pösteki, muhalefete ise güvenin arttığını belirtti. Katıldığı programda soruları yanıtlayan Pösteki, "Cumhur İttifakı'nın 2018'den bu yana yüzde 20'ye yakın bir oy kaybı olduğunu saptıyoruz. Aynı şekilde Millet İttifakı'nın 10 puan üzerinde bir artışı var. İYİ Parti, CHP'yi kastediyorum." diye konuştu.

Seçim anketlerinde son durum! "Yüzde 20'ye yakın oy kaybı var" - Sayfa 1

2023 seçimleri öncesinde anket şirketleri yaptıkları araştırmaları yayınlamaya devam ederken, ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet S. Pösteki'den çok konuşulacak açıklamalar geldi.

114
Seçim anketlerinde son durum! "Yüzde 20'ye yakın oy kaybı var" - Sayfa 2

Ankara Masası Gündem Özel'de soruları yanıtlayan Pösteki, ekonomi kaynaklı iktidardan kaçan çok sayıda seçmen grubu olduğunu söyledi.

214
Seçim anketlerinde son durum! "Yüzde 20'ye yakın oy kaybı var" - Sayfa 3

"EKONOMİDEN DOLAYI İKTİDARDAN KAÇAN BİR SEÇMEN GRUBU VAR"
Ekonomik konuda seçmenin muhalefete güven duymaya başladığını belirten Pösteki "Bu da AK Parti'nin daha da erimesine neden olacaktır" dedi.

314
Seçim anketlerinde son durum! "Yüzde 20'ye yakın oy kaybı var" - Sayfa 4

Pösteki ,"Ekonomi ile alakalı bir güvensizlik var. İktidara ve muhalefete karşı. Muhalefet bu konu ile alakalı her ne kadar çalışmalar yapıyor gibi görünse de, bunu tam olarak insanlara anlatamıyorlar. 

414