Gündem
25 Nis 2011 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

SEÇİM AKADEMİSİ TRT TÜRK'TE BAŞLIYOR! MODERATÖRLÜĞÜNÜ KİM YAPACAK?

TRT TÜRK, seçim atmosferini hafta içi hergün canlı olarak ekrana yansıtacak.

TRT TÜRK’TEN “SEÇİM AKADEMİSİ”

Seçime sayılı günler kaldı. Bir yanda siyasetçilerin vaatleri, diğer yanda halkın beklentileri var. Ekonomiden yeni anayasaya, ‘çılgın projeden’, aile sigortasına kadar partiler vatandaşa birçok somut söz veriyor. Halk, proje bombardımanına tutuluyor. Peki, partilerin beyannamelerinde yer alan vaatler ne kadar gerçek, ne kadar sıra dışı? Türkiye’yi gelecek yıllara kimler ve hangi politikalar taşıyacak? Yaşam standartlarımızı hangi projeler şekillendirecek? Bütün bu sorulara, deneyimli programcı Zafer Elgin’in moderatörlüğündeki ‘Seçim Akademisi’ programında yanıt aranacak.

Seçim Akademisi; partilerin seçim bildirgelerinin, kamuoyunun tanıdığı ve saygınlığını kabul ettiği akademisyenler tarafından masaya yatırılacağı bir günlük siyasi canlı yayın programı olacak. Seçime uzanan hareketli siyasi tempo içinde AK Parti, CHP ve MHP’nin seçim bildirgelerinde yer verdikleri ve öne çıkardıkları konuları ana başlıklar altında, Türk kamuoyunun görüşlerine önem verdiği akademisyenlerin araştırma, tespit ve yorumlarıyla değerlendirilecek. Program, partilerin seçim bildirgeleri ve vaatlerinin değerlendirilmesi üzerine kurgulanacak ancak, parti liderlerinin gündeme damga vuran güncel demeçlerine de yayınlarda yer verilecek…

Zafer Elgin’in soracak, uzman hocalar yanıtlayacak

Zafer Elgin’in moderatörlüğündeki program, her gün konusunda uzmanlaşmış 3 farklı akademisyenin konuk olarak katılımı ile (TSİ) 21.10’da ekranda olacak. Moderatör, programa ait e-posta, Facebook ve Twitter adreslerine gelecek iletiler aracılığıyla programa yönelik değerlendirmeleri anında görebilecek ve konuklarıyla paylaşacak. Böylelikle yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün izleyiciler Türkiye gündemi hakkında özel bir tartışma programına anında katılma olanağı bulacaklar. 

Vira Medya’nın hazırladığı Seçim Akademisi'nin yapımcılığını deneyimli televizyoncu Ersin Çakır üstleniyor. 

Seçim Akademisi 26 Nisan - 3 Haziran 2011 tarihleri arasında, hafta içi her gün, (TSİ) 21.10 - 22.00 arasında TRT TÜRK ekranında… 

Zafer Elgin Kimdir?

Zafer Elgin, 1992 Mülkiye çıkışlı bir Ankaralı televizyon habercisi ve programcısı. Yayıncılık hayatına TRT’de başladı. 1998’den itibaren hep haberin içindeydi. Haber spikerliğinden başladığı televizyonculuk yolculuğunu haberin kalbi muhabirlikle zenginleştirdi, ardından kendi programlarını hazırlayıp sundu.
 

Parlamento muhabirliği yaptı; o meclisi, meclis onu tanıdı. Bu birikimini ADRES ANKARA adlı siyasi programda ekrana taşıdı. Dünyanın dört bir yanında sahadan hazırladığı dosyalarla uluslararası politikalara yönelik KIRMIZI HAT programı yine TRT’de yayınlandı.

2009 yılından bu yana TÜRKİYE’NİN HABERİ adı altında TRT Türk’ün ana haber bültenini hazırlayıp sunuyor.

İşte bu haftanın konu ve konukları:

26 NİSAN 2011, SALI
Konu: Yeni Anayasa
Konuklar:
·         Prof. İbrahim Kaboğlu
·         Prof. Osman Kaşıkçı
·         Prof. Sibel İnceoğlu
27 NİSAN 2011, ÇARŞAMBA
Konu:  İstanbul
Konuklar:
·         Prof. Mustafa Ilıcalı
·         Prof. Mustafa Güvenç
·         Prof.  Deniz İncedayı
28 NİSAN 2011, PERŞEMBE
Konu:  İstanbul Kent Sosyolojisi
 Konuklar: 
·         Prof. Nilüfer Narlı
·         Prof. Şerif Mardin 
29 NİSAN 2011, CUMA 
Konu: Uluslararası İlişkiler
Konuklar:
·         Prof. Deniz Ülke Arıboğan
·         Prof. Hasan Köni