Gündem
07 Haz 2015 00:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Seçim 2015 sonuçları

Genel Seçimlerinin kazananı kim olacak?

Türkiye bugün 25'inci dönem milletvekili genel seçimini yapıyor. Sabah saat 08.00'den itibaren seçmenler sandık başlarına koşup oylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

Siyasi partilerin yürüttüğü iddialı kampanyalar nedeniyle seçime katılım oranının yüksek olması beklenirken, ilerleyen saatlerde sandık başlarında kuyruk olabileceğini düşünen seçmenler sabah erkenden sandık başlarında gitti. Bir çok seçmenin sandık kurullarının önünde, oy verme işleminin başlamasını kuyruk oluşturup beklediği gözlendi. Saat 08.00'e geldiğinde ise tüm yurt genelinde oy verme işlemi başladı. Oylarını kullanan seçmenler, çıkacak sonucun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy kullanmanın dışında bugün ülke genelindeki 85 seçim çevresindeki 172 bin 685 sandıkta, kayıtlı 53 milyon 765 bin 231 seçmenden büyük bölümünün oy kullanması ve katılım oranının yüksek olması bekleniyor.

Seçim nedeniyle başta sandıkların bulunduğu binaların çevreleri olmak üzere yurt genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sandıklarda oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek ve ardından tasnife geçilecek ve ilk sonuçlar seçimin seyrini göstermeye başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sonuçları ve seçimi etkileyebilecek yayınların yapılmaması için koyduğu yasak saat 21.00'e kadar sürecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu seçimin seyrine göre bu yasağı daha erken sonlandırabilecek.