Gündem
08 Mar 2024 13:07 Son Güncelleme: 08 Mar 2024 13:34

Seçil Erzan davasındaki ifadeleri ortaya çıktı! ‘Fatih Hoca bize hamilik yaptı…’

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan Seçil Erzan’ın davası görülmeye başlandı. Adliyeye ilk gelen isim Galatasaraylı Muslera, tercümanı aracılığıyla ifade verdi. Detaylara ise MedyaRadar ulaştı…

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan'ın davası İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı davada Galatasaraylı futbolcu Muslera, tercümanı aracılığıyla ifade verdi.

MedyaRadar’ın haberine göre “Daha önce tanıklık yapmıştım” diyen Muslera şöyle devam etti:

“2011’de Seçil Erzan’ı tanıdım. Kendisini bankadan arayıp teklifte bulundular. Seçil Erzan beni aramaya başladı. 1,5-2 ay içerisinde yüzde 35’lik teklifte bulundular. Seçil Erzan, Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu  fon başındaki kişiler olduğunu söyledi. 700 bün dolar paramı verdim. Paramı Mert Çetin’e verdim. Denizbank’ın Levent şubesine teslim etti. Şubat 2023’te 500 bin doları bankadan alarak yeniden şubeye götürüyor ama içeriye girmeden kapıdan parayı verdi. Parayı aldığına dair bana dekont verdi. Sadece bana 700 bin dolar ana paramı verdi. Depremi bize bahane olarak sunarak zaman kazandı. Seçil Erzan’la aramdaki bağı Musa Çetin kuruyordu. Ne kadar yatırırsan yatır 1,5 2 ay gibi süresinde yüzde 35 para kazanacağımı vaat ettiler. Söylenen süre içinde paramı vermedikleri için sonraki teklifleriyle ilgilenmedim. Seçil Erzan’dan davacıyım.”

“BANKANIN ADINA GÜVENEREK PARAMI YATIRDIM”

Muslera, Seçil Erzan’ın avukatı Nazmiye Karabulut’un “Muslera, Seçil Erzan’ı daha önce tanımadığını söyledi. Sadece bankadan tanıyormuş. Musa Mert Çetin’e mi yoksa bankaya mı güvenerek parasını verdi” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Ben bankanın adının büyüklüğüne inandığım için paramı verdim. Musa Mert Çetin’e sadece paramı teslim etmek için güvendim.”

Mahkeme başkanının ‘Seçil Erzan’a Paramı geri alamasam Fatih Terim’e Hakan Ateş’e veya Mehmet Aydığdu’ya söyleyeceğim gibi bir şey söyledi mi?’ sorusuna ise Muslera “Ben Mert Çetin’e eğer parayı geri alamasam bankanın üst düzey yöneticilerine şikayet edeceğini söyledim” şeklinde yanıt verdi.

“VOLKAN , KAYINPEDERİNİN FONA PARA YATIRDIĞINI SÖYLEDİ”

Müşterilerden Emre Belözoğlu da müşteki olarak ilk defa hakim karşısına çıktı.

“4 milyon 290 bin dolar Volkan Bahçekapılı’ya teslim ettim. O da Seçil Erzan’a teslim ettim. İlk teslim etmeden önce Seçil Erzan Aradı. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun başında olduğu fondan bahsetti. Ne kadar çok verirlerse o kadar yüksek kazanacağımı söyledi” diyen Belözoğlu, “Paraları teslim ettikten sonra görüştüm. Seçil hanıma ulaşamayınca bankaya gittim. Odada bekledim. Daha sonra bankaya müfettiş geldi. Volkan Bahçekapılı, eşinin, kayınpederinin de fona para yatırdığını söyledi” şeklinde konuştu.

“NE ZAMAN ÇAĞIRIRSANIZ GELİRİM!”

Mahkeme başkanı ile Emre Belözoğlu arasında geçen diyaloglar şöyle oldu:

Mahkeme Başkanı: İstediğiniz zaman istediğiniz kişiye ulaşabiliyor musunuz?

Emre Belözoğlu: Evet, istediğim zaman istediğim kişiye ulaşabiliyorum

Mahkeme Başkanı: Para yatırdığınıza Hakan Ateş’i aradınız mı?

Emre Belözoğlu: Ben o an buna gerek görmedim. Ne zaman çağırırsanız gelirim. Şikayetçiyim.

Belözoğlu, bir avukatın ‘Seçil Erzan fonda Fatih Terim’in olduğunu söyledi mi? Söylediyse bunu Fatih Terim’e sordunuz mu?’ sorusuna ise “Söyledi ama ben Fatih  hocayı aramadım” yanıtını verdi ve ekledi:

“FATİH HOCA BİZE HAMİLİK YAPTI “

“Seçil Erzan’ın bana verdiği dekontlara güvendiğim için kimseyi aramadım. Seçil Erzan’a ulaşamadığımız için müfettişleri aradım.”

Bir avukatın ‘Olaydan sonra Fatih Terim ve Arda Turan ile bankaya gittiniz mi?’ sorusuna ise Belözoğlu, “Fatih Hoca bizim büyüğümüzdü. Fatih Terim’le bu fon olayına dair görüşmedim. Bize hamilik yaptı. Bu fona “Fatih Terim fonu” denilmesine burada tanık oldum” şeklinde cevap verdi.

"NEFSİME YENİK DÜŞTÜM"

Arda Turan, müşteki olarak verdiği ifadesinde, “Kendisini Florya’da ziyaret ettim. Bankası tarafından efsaneleştirilmiş bir kadındı. Mevduat getirmemde ısrar etti. Hayatım boyunca hiç faiz almadım. Bana fondan kazanacağım paranın faiz olmadığını söyledi. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. 13 milyon 900 bin doları parça parça verdim. Dekont istediğimde dekont olarak kağıt verdi. Şubeye gittiğimde ekranı gösterdi. Kendisi bankanın starıydı. Ben biz bu paraları neden elden veriyoruz dedim. O bize, paralar hazineye gidiyor diye yanıt veriyordu. Ben Denizbank’a güvenerek bu parayı yatırdım. Hepimiz mağduruz. Denizbank suçludur. Ben şube müdürüne parayı teslim ettim. 7,5 milyon dolar kaybettim ama hakaret etmedim.

"SAF OLMASAM BU KADAR PARAYI VERMEZDİM"

Efendim bu konularda safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miydim? Denizbank’a güvenerek para yatırdım. Hem kardeşim hem de benim banka içerisinde görüntüler olması lazımdı. Neden yok? Hazine yetkilisine veriyoruz diyordu. Bize fon haberleri atıyordu. Ocak sonunda bazı futbolcular olduğunu öğrendim." diye konuştu.

"DENİZBANK KONFORLU YERDİ!"

Turan, bir avukatın “Denizbank’a gittiğinizde nerede duruyordunuz?’ sorusuna, “Ben ne zaman Denizbank’a gidersem beni odasında ağırladı. Denizbank çok konforlu bir yerdi. Bankada teslim ediyordum” şeklinde konuştu.

Turan, mahkeme başkanının “sanığın etkin pişmanlık hükmünden yararlanmasını ister misiniz” sorusuna ise “benim paramı versin de yatıp yatmaması umrumda değil" diyerek cevap verdi.