Medya
01 Oca 2017 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Şebnem Bursalı Yeni Asır'a böyle veda etti: Bu yazım bir ömre bedel!

Atv Haber Ankara Temsilciliği görevine getirilen Yeni Asır gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, okuyucularına veda etti.

Turkuvaz Medya grubu bünyesindeki Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yine aynı grup içindeki ATV Haber Ankara Temsilciliği görevine getirilen Şebnem Bursalı, Yeni Asır okuyucularına veda etti.

Yazısına "Söz uçar yazı kalır ise bu yazım bir ömre bedel" diye başlayan Şebnem Bursalı, "Yarından itibaren kişisel yaşantımın en onurlu, en özel görevi olarak adlandırdığım Yeni Asır Genel Yayın Yönetmenliği görevimden ayrılarak mesleğimde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyorum" dedi.

İşte Şebnem Bursalı'nın o yazısı:

BU YAZIM BİR ÖMRE BEDEL


Yazdığım en zor yazılardan biri olacak bu yazı sanırım.

2016'nın son günü, son bir yılın muhasebesini yapacağımdan değil; hayatımın son 9 yılının ve belki de hayatımın tümünün de muhasebesi olacağından belki de.
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim dostlar; Yarından itibaren, kişisel yaşantımın en onurlu, en özel görevi olarak adlandırdığım Yeni Asır Genel Yayın Yönetmenliği görevimden ayrılarak mesleğimde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyorum.
23 yıl önce TRT'de televizyon habercisi olarak mesleğe başlamıştım; şimdi yeniden televizyon haberciliğine dönüyorum;
Turkuvaz Medya Grubu'nun öncü televizyonu ATV Haber Ankara Temsilcisi olarak yeniden televizyon haberciliği ve yöneticiliği görevime başlıyorum.
Ama; Yeni Asır ile ve sizlerle bağım kopmuyor; yıllar önce sizlerle buluştuğum bu sütunlardan, Ankara'dan genel siyaset havasını, İzmir'i, Aydın'ı, Manisa'yı, Denizli'yi, Muğla'yı, Uşak'ı, Balıkesir'i ilgilendiren her gelişmeyi sizlere yine köşe yazılarımla aktarmaya devam edeceğim. Bayrağı da; meslek kıdemi 30 yılı bulan, grubumuzda pek çok önemli görev yapmış, son 2 aydır Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olan deneyimli ve usta gazeteci Sevgili Ercan Demir'e devrediyorum.
Şöyle kabaca bir hesap yapmaya kalktım, işin içinden çıkamadım ama bugüne kadar neredeyse 5 binin üstünde yazı yazmışım. İlk günden bu yana da hep siyaset izliyorum, siyaset yazıyor, siyaseti yorumluyorum.
15 yıllık Ankara gazeteciliğim Meclis ve siyaset koridorlarında haber peşinde geçti. Son 9 yıldır memleketime tekrar geri dönüp, Türk basınının çınarı, 122 yıllık Yeni Asır'ın kaptanı olarak, muhteşem bir ekiple çalıştım.
Her daim 'Yol Arkadaşlarım' demekten büyük bir gurur duyduğum; Erkin Usman, Gürkan Ertaç gibi duayen ağabeylerimden Tolga Tekin, Tansu Edip Gökbudak, Melih Demirtaş gibi genç arkadaşlarıma, Kurmay heyette birlikte omuz omuza yıllardır birlikte gazetemizi her gün sizlerle buluşturmaya çalıştırdığım Kadir Sıvacı'dan Zafer Şahin'e, Haluk Güney'den Mehmet Akyar'a, Hakan Ersöz'e, Erhan Gülenç'ten Fatih Şendil'e, Hürol Dağdelen'e, Ayhan Mengüloğlu'na, Nil Kuyumcu'ya, Hacer Önoğul'dan Filiz İçke'ye, bölgenin nabzını her gün bizlere ulaştıran Ali Filizkan'dan Erdal Çarboğa'ya, İhsan Karataş'a bütün haber merkezi ve yazı işlerinde isimlerini tek tek yazamadığım tüm arkadaşlarıma minnettarım.
Reklam verenlerimizle bizi ve sizleri buluşturan emektar reklamcı arkadaşlarıma, muhasebe, İK, idare, ulaştırma, abone, dağıtım, matbaa ve güvenliğimizi sağlayan tüm arkadaşlarıma da öyle. Yıllardır birlikte olduğum Sevgili Berna Aslantürk, Birdal Baytınaz ve Gülay Bahar'ı da anmadan geçmem mümkün değil. Bir de bugün aramızda olmayan ve rahmetle, minnetle andığımız tüm büyüklerimize de her daim ettiğim dualarla bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Ankara'dan 14 yıl, İzmir'de de son 9 yıldır gazetemiz Yeni Asır'da iyiyi de kötüyü de birlikte yaşadık yol arkadaşlarımla.
Ve; ben Allah'ın şanslı kuluyum ki; böyle güzel, böyle doğru insanlarla beni karşılaştırdı, birlikte çalışma fırsatı sundu.
Benim eğer bir hakkım var ise sizlere helal olsun.
Sizler de hakkınızı helal edersiniz inşallah.

YOL ARKADAŞLARIM...

Tabii yol arkadaşlarımın en başında; bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan okurlarımızı ve desteklerini hiçbir zaman eksik hissetmediğimiz reklam verenlerimizi de söylemem lazım. Sizlerin desteği olmasa, dünyanın en iyi gazetesini yapsak bile okutmadıktan sonra ne anlamı olurdu ki?
Gazeteciliğin bir yanıyla kamu görevi olduğunu da düşünürsek; sizlerden gelen sıkıntı ve talepleri dile getirdiğimiz haberlerimize karşılık veren, çözüm üreten tüm kamu görevlilerine de teşekkürü borç biliyorum.
"Yeni Asır yaparsa bu iş çözülür" diyerek bizlerin gücüne güç katan siz değerli okurlarımız ve çözüm ortaklarımızla 122 yıldır Türkiye'nin en etkin ve etkili bölge gazetesiyiz zaten.
Ve; en özel teşekkürümü;
Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Serhat Albayrak'a yapmak isterim.
9 yıl önce bana güvendi ve bu kutlu görevi tebliğ etti Serhat Bey, o gün göreve başlarken ne büyük bir sorumluluk aldığımın biraz da tedirginliği yoktu desem yalan olur. Ama; ilk günden bu yana, sadece desteğini değil her daim nefesini yanımda hissettiğim ve her hayır ve şerde yanımda olan Serhat Bey, bugün de bana çok kutlu bir başka görevi verirken, onun güvenine layık olmaktan asla vazgeçmeyeceğimi de biliyor çok şükür.
Medyada kadın yönetici olarak benim önümü, bana benden bile fazla güvenerek açan ve bir gün bile bu güvenden vazgeçmeyen Serhat Albayrak'a sizlerin huzurunuzda tekrar tekrar teşekkür etmek isterim. Biliyor ve umuyorum ki bu yol arkadaşlığı ömrümüzün sonuna kadar, hangi mecrada, hangi görevde olursak olalım devam edecek.
Ve pek tabii ki; ATV ve A Haber Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen'e de aynı güven ve yol arkadaşlığı için teşekkürü borç bilirim.

TÜRKİYE 2017'DE DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Yılın son yazısında tüm meslek yaşamımın muhasebesini yaptım. 2017'ye yepyeni bir heyecan ve yeni umutlarla giriyorum kendi adıma.
Gazetem Yeni Asır adına da öyle. Ama, ülkem adına da aynı duyguları taşıyorum. Değişen dünya düzeninde güçlü Türkiye'yi daha da güçlendirecek Cumhur-Başkanlığı sistemi ile Türkiye'mi bundan sonra tutabilene aşk olsun. Güçlü lider, güçlü kabine, güçlü meclis, güçlü muhalefet ve güçlü devlet ile, son birkaç yıldır ülkem üzerinde oynanmaya çalışılan bütün oyunların nasıl bozulduğunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz Allah'ın izniyle. Şair Neruda'nın da dediği gibi; "Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz." Gazetecilik bir maratondur.
Uzun bir yoldur. Ölene kadar yapılabilen nadir mesleklerdendir.
Ama itiraf edeyim benim için bir yaşam biçimidir.
2017'ye ben kendi adıma yenilenerek ve yeni umutlara yelken açarak giriyorum. Türkiye'm, milletim ve tüm dünya adına umutlarımız hiç sönmeyecek, hep yenilenecek, hep iyiye gideceğiz.
Yeni yılınız şimdiden kutlu ve umutlu olsun..