Gündem
22 Oca 2014 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Schumacher bitkisel hayata mı girdi?

Geçirdiği kayak kazasında başından ağır yaralanan ve yaklaşık bir aydır yapay bir komada tutulan Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher’in bitkisel hayata girmiş olabileceği iddia edildi.

Uzmanlar Grenoble Üniversite Hastanesi’nde her gün yıkanan, tüplerle beslenen ve cildinde hareketsizlikten yaralar açılmaması için sık sık hareket ettirilen yarışçının “asla uyanamama olasılığının giderek arttığını” söyledi.

Avusturya’dan bir internet sitesi, 45 yaşındaki Schumacher’in Apalic Sendrom’a ya da sürekli bitkisel hayata girmiş olabileceğini öne sürdü.

Bordeaux Üniversitesi Nöroloji Profesörü Jean Marc Orgogozo, şampiyon yarışçının sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “Schumacher’in komada geçirdiği her hafta, her gün uyanma şansı azalıyor” dedi.

Ancak bazı nörologlar da Schmacher için “hala ümit olduğunu” söyledi.

İngiliz nörolog Colin Schieff, konuyla ilgili Daily Mirror gazetesine yazdığı makalede, “Bir hastaya bitkisel hayat teşhisi konulabilmesi için tepkisizlik halinin haftalarca, hatta aylarca devam etmesi gerekir. Ancak doktorların Schumacher’in ailesini bu korkunç olasılık için uyarması yerinde” dedi.

Ancak ailesi, ünlü yarışçının resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlayarak Schumacher’in bitkisel hayata gireceğine inanmadıklarını söyledi. Aile Schumacher’e son bir ayda destek veren tüm hayranlarına teşekkür ederken, “Biz biliyoruz o tam bir savaşçı ve asla pes etmeyecek” yazdı.

Hürriyet