Polemik & Kulis
02 Ağu 2022 12:34 Son Güncelleme: 02 Ağu 2022 16:40

SBK listesi medyada bir kelle daha aldı! O ismin bileti kesildi…

Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili ‘medya çalışanlarının yer aldığı listenin’ etkileri görülmeye başlandı. Ersoy Dede’nin ardından bir isim daha medyadaki görevinden oldu.

Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla sosyal medyada dolaşıma giren liste medya dünyasına bomba gibi düşmüştü.

Söz konusu listenin etkileri görülmeye başlandı. Ersoy Dede’nin ardından bir isim daha medyadaki görevinden oldu. halktv.com.tr Dinçer Gökçe'nin görevine son verdi.

‘BURS’ GEREKÇESİNİ ÖNE SÜREREK KENDİSİNİ SAVUNMUŞTU

‘SBK listesinde’ yer alan Dinçer Gökçe, kendisini ‘burs’ gerekçesinin arkasına sığınarak savunmuştu.

“Köy çocuğu olarak zor şartlarda okudum. Bu zorluğu aşma ışığını gördüğüm 15/20 öğrenci için her yıl yakın akrabalarım ve çevremden burs temin ediyorum" diyerek hakkında birçok "güzelleme haber" yaptığı Sezgin Baran Korkmaz ile irtibatını açıklamaya çalışan Gökçe, "Bir avukat arkadaşım aracılığı ile 2’si kadın 3 öğrenciye SBK Eğitim Vakfı’ndan burs temin edildi. Aylık tutar 200/250 TL. Kayseri, Muş ve Ardahanlı çocukların hesaplarına yatırıldı" demişti.

HÜRRİYET'TEN DE KOVULMUŞTU

Dinçer Gökçe daha önce de hakkındaki bazı iddialar nedeniyle Hürriyet'ten kovulmuştu. Gökçe’nin, 2014 yılında PKK örgüt üyeliğinden yargılanan iş insanı B.Y.’yi şantaj yaparak tehdit ettiği ve para istediği ortaya çıkmış ve yargıya taşınan olayın ardından Gökçe hakkında 8 yıl hapis cezası ile dava açılmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından ise Demirören Medya, Dinçer Gökçe ile yollarını ayırma kararı almıştı.