Gündem
02 Eki 2012 22:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

SAYIN BAŞBAKAN EVİNİZİN HARCAMALARINI HANGİ PARAYLA KARŞILIYORSUNUZ?

Başbakan'ın "davet etmeye mecbur muyuz?" sözlerine Taraf yazarı Mehmet Baransu'dan itiraz geldi.

AK Parti'nin 4. Kongresine yedi gazetenin akreditasyon gerekçesi ile davet edilmemesi medya gündemindeki yerini koruyor.

Cumhuriyet , Aydınlık , Sözcü , Evrensel , Birgün, Yeniçağ ve Özgür Gündem gazeteleri pazar günü yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresine davet edilmemişti. CHP ise kongreye davet edildiği halde gazetelerin bir kısmının çağırılmamasını protesto ederek katılmamıştı.

Eleştirilerin ardından bugün grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan "Etmem, mecbur muyuz etmeye? Her gün her türlü hakareti yapacaksın, buna rağmen davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit" diyerek cevap vermişti.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Twitter hesabından Başbakan'ın bu sözlerini eleştirdi ve bir de itirazda bulundu.

İşte Mehmet Baransu'nun sosyal medya aracılığı ile yazdıkları:

BASINA SANSÜRÜ HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR
- Başbakanın kongremize gelmesinler kardeşim diyerek basın sansürünü haklı göstermeye çalıştığı tutumuna itirazlarımı paylaşayım.

- Sayın Başbakan kongre harcamalarını hangi parayla karşılıyorsunuz? Hazineden aldığınız parayla. Burası benim evim diyorsunuz ama
- Evin harcamaları hazineden alınan parayla karşılanıyor. Hazineye para nereden aktarılıyor? 75 milyondan toplanan vergilerle. Yani..

BASIN MENSUPLARININ VERGİLERİ İLE KONGRE YAPIYORSUNUZ
- Kongreye çağırmadığınız basın mensupları da vergi veriyor. Yani kongre eviniz değil. Kamusal alan. Kamunun parasını kullanıyorsunuz.

- Bir kurum kamunun parasını kullanıyorsa, kiraladığı, ücretini ödediği yer de kamunun ortak malıdır. Olaya bir de bu yönden bakılsaydı keşke.