Kitap
23 Şub 2013 23:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YENİ KİTABI BELGELERLE 28 ŞUBAT ÇIKTI!

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk, çok ses getirecek bir kitap daha yazdı.

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk’ün “Belgelerle 28 Şubat” kitabı, Doğan Kitaptan çıktı ve raflarda yerini aldı.Kitapta, 28 Şubat 1997’de  gerçekte neler olduğu, bir dönemin bilinmeyenleri de belgelerle ortaya konuluyor.

Kitapta, Başbakan Necmettin Erbakan’ın “imzalamadığı” iddia edilen MGK kararının imzalı belgelerinin yanı sıra, Refah Partisini’nin kapatılmasına ilişkin iddianameyi hazırlayan Vural Savaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, hem kapatma davasını,  hem yargı mensuplarına Genelkurmay tarafından verilen brifingleri anlattı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaşanan “Köstebek” olayı ile bu konuda verilen ifadeler, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın Başbakana gönderdiği gizli yazı da gün yüzüne çıkıyor. O günlerin İçişleri Bakanı Meral Akşener için söylendiği iddia edilen “Yağlı kazığa oturturuz” sözü nerede, kime söylendi? O kişi bu durumu İçişleri Bakanı’na bildirdi mi? soruları da cevap buluyor. Erbakan’ın, istifa dilekçesinde Cumhurbaşkanından talebi, bugüne kadar bilinenlerden hayli farklı olduğu da belgelerle ortaya konuldu..

28 Şubat döneminin kudretli isimleri Orgeneraller  İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Çetin Doğan’ın, general Erol Özkasnak’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’e Savcılıkta yöneltilen sorulara, verdikleri çarpıcı cevaplar, Tansu Çiller, Meral Akşener, Adil Serdar Saçan’ın söyledikleri de kitapta yer aldı. 

Batı Çalışma Grubu’nun nasıl kurulduğu, bunlardan Genelkurmay Başkanının gerçekte haberi olup olmadığı da belgelerle ortaya konuldu. Hastane odasında “Bizi tutuklayacaklar ve bir daha bırakmayacaklar” diyen Engin Alan’la yapılan son görüşme ve Alan’ın mektubu da kitapta yer aldı.

Gazeteci-yazar Emin Çölaşan’ın önsözünü yazdığı kitap, “Belgelerle 28 Şubat” Türkiye’de ne olup bittiğini daha iyi anlamak için eşsiz bir başvuru kaynağı niteliğinde.