Gündem
17 Mayıs 2022 00:24 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2022 00:30

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda büyük değişiklik! Logo tasarımı yenilendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın logosu değiştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı yeni logosunu Twitter hesabından duyurdu. Yeni logoda, 16 Türk devletini temsilen 16 yıldıza yer verildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve diğer bağlı kurumlarla bütünlük oluşturan yeni logomuzu siz değerli kamuoyuna takdim ediyoruz. Hayırlı olsun. Hazırlanan yeni logoda amblemin merkezinde, Türk bayrağının kırmızısını odak alan bir yaklaşım mevcuttur. Ayrıca logoda kullanılan 16 yıldız, 16 Türk devletini sembolize etmektedir" denildi.

İşte o logo:

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye devletinin ulusal savunma endüstrisini güçlendirme, aynı zamanda da askerî sistem ve teknolojilerin tedarik süreçlerini yönetme amacıyla kurulan sivil bir devlet yapılanmasıdır.

7 Kasım 1985 tarihli ve 3238 Sayılı Kanun ile "Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı" adıyla kuruldu. Cumhurbaşkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile yerli ve yabancı savunma sanayii şirketleri ile yakın ilişkiler içerisindedir. SSB'nin yürütmekte olduğu başlıca tedarik politikası, Türkiye'nin millî savunmaya ayırdığı bütçenin yurt içinde kalan bölümünün 2009'da yüzde 50'nin üzerine çıkarılması, bunu takiben savunma ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli firmaların çözümlerinin daha fazla tercih edilmesi ve bu firmaların teknoloji üretimine teşvik edilmesiyle birlikte çağdaş, yetkin ve bağımsız bir ulusal savunma sanayii oluşturulmasıdır. Yerli tasarım ve üretime dayalı proje ve ürünlerin desteklenmesinin yanı sıra SSB, mecburi yurt dışı tedariklerde edinilen ürün veya servisle birlikte azami seviyede teknoloji transferi kazanımına önem vermektedir.

10 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığına bağlanarak "Savunma Sanayii Müsteşarlığı" olan adı "Savunma Sanayii Başkanlığı" olarak değiştirildi.

Başkanlık'tan şu paylaşım yapıldı: