Gündem
31 Mar 2015 16:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Savcıyı rehin alan şahsın kimliği belli oldu!

DHKP-C, Berkin Elvan dosyasına bakan Savcıyı Çağlayan Adliyesi'nde rehin aldığını açıkladı. Rehin alan kişinin örgüt üyesi Ş.Y olduğu ileri sürülüyor.

İstanbul Adliye Sarayı'na girip Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. DHKP-C'ye yakın internet sitesinden yapılan açıklamada da örgüt eylemi üstlendi. Öte yandan Al Jazeera, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasından silah sesleri geldiğini iddia etti.

Örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

SES KAYDI PAYLAŞILDI

Ş.Y.'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor. Öte yandan eylemi üstlenen örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen bir ses kaydı paylaşıldı.

İŞTE O SES KAYDI

2 kişiye ait ses kaydında şunlar söyleniyor:

" … Adalet yok, 'Adaleti biz sağlayacağız' dedik. Evet adaleti biz sağlayacağız. Bugüne kadar öldürülen onlarca halk çocuğunun adaleti sağlanmadı. Bu düzende. Adaleti bizim namlularımız sağlayacak. Devrimcilerin mücadelesi sağlayacaktır. Buradan evladını yitirilen ailelere selamlarımızı gönderiyoruz. Bugün onlar için onların çocukları için belki de bugün burada şehit düşeceğiz.Tekrar ediyoruz adaleti biz sağlayacağız."

5 MADDELİK TALEP LİSTESİ

Örgüt kendisine yakın internet sitesinden taleplerini de açıkladı.

Örgüt taleplerini halkınsesitv'de şöyle açıkladı:

1-Berkin Elvan'ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD'den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD'lı Aileler...

İşte o açıklama :