Gündem
04 Eyl 2014 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Savcının STV isyanı: Bana ve Cumhurbaşkanı'na iftara atıldı!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir Samanyolu Televizyonu'nu kendisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atmakla suçladı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir Samanyolu Televizyonu’nun yalan bir haberde kendisini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef tahtasına oturtmasına isyan etti. Savcı Demir, adalet.org’a yazdığı yazıda "Şahsım üzerinden Sayın cumhurbaşkanına saldırı tertip edilmekte ve iftira atılmaktadır” dedi.

ERDOĞAN'I KILIÇDAROĞLU'NU ŞİKAYET ETMİŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Hakim ve savcıların görüş ve dileklerini dile getirdikleri adalet.org sitesinde "STV'nin bana ve Cumhurbaşkanına iftirası" başlıklı bir açıklama yayınlayan Mehmet Demir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

2 Eylül 2014 tarihinde saat 20.30 sıralarında Samanyolu Haber'de ;şahsımın adı ve resmi kullanılarak ,

(Yolsuzluk ve rüşvet ağını ortaya çıkaran polislere yönelik operasyonda hukuksuzluklar yaşanırken yakın zamanda yaşanan tartışmalı bir olayın da üzerindeki sis perdesi aralandı.

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislere, 'darbe' bahanesiyle operasyon yapıldı. Soruşturma dosyasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da şüpheli isimler listesinde yer alıyor. El Cezire'nin haberine göre, yedi sayfalık şikayet dilekçesinin sahibi, daha önce gündeme gelen Bilal Erdoğan değil, Recep Tayyip Erdoğan.

Kılıçdaroğlu, 11 Şubat 2014′te TBMM grup toplantısında 25 aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında elde edilen bazı telefon görüşmelerini dinletmişti. Bunun üzerine Tayyip Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı polislerin yanı sıra Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti.

Erdoğan'ın şikayetinin ardından Savcısı Mehmet Demir, 22 Nisan 2014 tarihinde hazırladığı çağrı kağıdı ile Kılıçdaroğlu'nu "şüpheli" sıfatı ile ifadeye çağırdı.

Gelen tepkiler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığını duyurdu. O dönemde CHP liderini ifadeye çağırma skandalına Bilal Erdoğan'ın şikayetinin sebep olduğu iddia edilmişti. Ancak yolsuzluğu ortaya çıkaran polisleri hedef alan operasyonda asıl şikayetçinin Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı.)

Şeklinde bir haber yayınlanmıştır. Bu haber tamamen yalandır. Şahsım üzerinden Sayın Cumhurbaşkanına saldırı tertip edilmekte ve iftira atılmaktadır.Bu nedenle bu açıklamayı benim yapmam zarureti doğmuştur.

HERKES DOSYAYI İNCELEYİP BİLGİ ALABİLİR

Benim Kılıçdaroğlu'nu ''sehven'' ifadeye çağırdığım dosya açık olup herkes dosyayı inceleyip bilgi alabilir. Ancak adı geçen televizyon bu basit incelemeyi dahi yapmadan sırf sayın cumhurbaşkanını yıpratmak için benim üzerimden iftira atmıştır.

Şahsımın 17-25 aralık sürecinde tertiplenen olayları bir darbe teşebbüsü olarak nitelemem ve paralel yapılanmanın oluşturduğu cuntaya karşı medyada açıklama yapmam,paralel yapının o günden beri adeta yayın organlığını yapan bu televizyonu ne kadar çok kızdırmış ki olayın üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen uydurma haberle şahsımı karalamaya çalışıyor.

Kılıçdaroğlu'nun ''sehven'' ÇAĞRILMASINA NEDEN OLAN DOSYANIN ŞİKAYETÇİSİ SAYIN CUMHURBAŞKANI DEĞİLDİR.O zaman bu kamuoyuna açıklanmıştı. Dosyadaki şikayet konusu da paralelci polislerin şikayet edilmesi değildir.Kılıçdaroğlu'nun Bilal Erdoğan'a hakaret iddiası ile ilgilidir.

Bir c.savcısı olarak başka bir yerde açıklama yapma ve cevap verme imkanımız olmadığı ve adalet.org da hukukçuların sitesi olduğundan, bu haber de şahsımla ilgili olduğundan bu açıklamayı burada yapma zarureti doğmuştur.

Tüm meslektaşlarıma saygılarımla.