Gündem
11 Ara 2015 08:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Savcılıktan Ahmet Hakan'a: 20 bin TL ver dava açmayalım!

Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin PKK ile ilgili açıklamaları yaptığı program nedeniyle Ahmet Hakan'a soruşturma açıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmeden önce CNNTürk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programında sarf ettiği sözler dolayasıyla sunucu Ahmet Hakan hakkında “terör örgütü propagandası” suçundan soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Savcılık, Elçi’nin ölümünden bir gün önce Ahmet Hakan’a gönderdiği tebligatta, yasa gereği 20 bin TL ön ödeme yapıldığı takdirde dava açılmayacağını, ödeme yapılmaması halinde Ahmet Hakan hakkında iddianame düzenleneceği ve mahkumiyete karar verilebileceği bildirildi.

Tebligatta, Ahmet Hakan’a “kamu davası açmak için yeterli delil elde edildiği” savunuldu. Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, ön ödemeye yapmayı reddedeceklerini belirterek, “Böyle bir tehdide boyun eğilmesi mümkün değildir, müvekkilimiz de boyun eğmeyecektir” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, geçen 14 Ekim’de CNNTürk’te katıldığı ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK bir terör örgütü değildir” demiş ve hakkında “terör örgütü propagandası” suçundan dava açılmıştı. Elçi, 28 Kasım’da Diyarbakır’da basın açıklaması yaptığı Dört Ayaklı Minare’nin önünde vurularak öldürülmüştü.