Gündem
22 Eki 2023 09:47 Son Güncelleme: 22 Eki 2023 09:53

Savcılık Kıvanç ve Beril Talu çiftini ifadeye çağıracak: Kırmızı bülten çıkartılabilir

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkındaki dolandırıcılık iddiaları savcılıklara taşındı. Savcılık, Talu çiftini ifadeye çağıracak. Yurtdışına kaçtıkları tespit edilirse haklarında kırmızı bülten çıkartılabilir.

Fenomen Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, iddialara göre, reklam bütçesine yatırım yapanlara yüksek kar vaat etti. Kendilerine yatırılan paraları birkaç kez daha yüksek bedelle geri ödeyen çift, en son topladıkları yaklaşık 100 milyon TL ile kayıplara karıştı. 16 Ekim’den bu yana Kıvanç Talu ve Beril Talu’ya ulaşamayan sözde yatırımcılar dolandırıldıklarını anladı.

Talu çiftinin evleri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda olduğu için mağdurlar çoğunlukla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçelerini verdi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuran oldu. Her iki savcılık da iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

KIRMIZI BÜLTEN İHTİMALİ

Suç duyurusu yapan mağdurların ifadesini de alan savcılıklar, daha sonra Talu çiftini ifadeye çağıracak. Savcılık gerek görürse Talu çifti hakkında gözaltı kararı da verebilir. Eğer iddialardaki gibi Beril Talu ve Kıvanç Talu’nun yurtdışına çıktıkları tespit edilirse haklarında Çiftlikbank’ın kurucusu Mehmet Aydın ve Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’de olduğu gibi kırmızı bülten çıkartılabilir. Savcılıklardaki dosyaların önümüzdeki günlerde tek dosya üzerinde birleşmesi de olasılıklar dahilinde.