Gündem
09 Şub 2011 08:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

SAVCILIK DEFNE JOY FOSTER'UN ÖLÜMÜ İLE YETERİ KADAR İLGİLENMİYOR MU?

Hürriyet'teki haberde ailenin, savcılığın Defne Joy'un ölümü üzerine yeteri kadar eğilmediği kuşkusu taşıdığı belirtiliyor.

Ailesi, Defne Joy Foster’ın ölümünün üzerindeki sis perdesini aralamaya kararlı. Foster’ın anne ve babası, gerekli soruşturmanın başlatılması için savcılığa başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.Foster’ın anne ve babası, gerekli soruşturmanın başlatılması için savcılığa başvuruda bulunmaya hazırlanıyor

Defne Joy Foster’ın Kerem Altan’ın evinde ölü bulunmasının üzerinden yaklaşık bir hafta geçti ama soru işaretleri hâlâ silinmedi. Ölümün solunum yetmezliği mi yoksa bir başka nedenden mi kaynaklandığı otopsinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak olsa da her geçen gün iddialara yenileri ekleniyor.

Yakın çevresinden gelen haberlere göre Foster ailesi de gerekli soruşturmanın yapılmamasından şikayetçi... Ünlü oyuncunun annesi Hatice Foster ve babası Steve Foster, Kerem Altan ile son gecesinde birlikte olduğu arkadaşlarının savcılık tarafından ifadesinin alınmamasına tepkili. Bunun sıradan bir ölüm vakası gibi görülmesine isyan eden aile, soruşturma başlatılması için başvuruda bulunacak. Aile, o gece Foster’la aynı mekanda bulunan Tolga Karel’in ifadesinin neden alınmadığını da sorguluyor.

KIZIM NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Hatice Foster’ın “Kızım neden, nasıl öldü?” sorusuna yanıt bulmak istediğini ve bunun için kendisine vekalet verdiğini açıklayan Avukat Ayşegül Mermer, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Annesi kızının ölümüyle yıkıldı. Bu kaybı kabullenmesi zaman aldı. Daha yeni yeni gözünü açıyor ve bilinmeyenlere cevap arıyor. ‘Kızımın o evde ne işi vardı, neden gitti ve o evde neler oldu?’ gibi soruların yanıtlarını almak istiyor. Her şey adli tıp raporundan sonra belli olacak ama daha bunlar gibi birçok soru var aklımızda. Harekete geçtik, hukuk mücadelemizi başlattık. Aradığımız cevapları bulabilmek için dava açmaya hazırlanıyoruz.”

BABA GELDİ TOPLANDILAR

“Defne’nin ölümü nedeniyle anne kendinde değildi. İlaçlarla ayakta kalabildi. Artık kendinde ve kızının ölümünün hesabını sormak istiyor. Amerika’daki kötü hava koşulları nedeniyle kızının cenazesine yetişemeyen Steve Foster da İstanbul’a geldi. Gelir gelmez toplantı yaptık, kimlere ne davalar açacağımızı kararlaştırdık. Özellikle o gece yaşananları araştırmak, hukuk çerçevesinde sorgulamak, bu ölümün neden olduğunu bilmek istiyoruz.”

ŞÜPHE İÇİNDEYİZ

Avukat Ayşegül Mermer, basın kuruluşlarına şu açıklamayı gönderdi: Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili olarak sağlıklı olmayan bilgilere dayanarak olumlu olumsuz pek çok haber ve yoruma yer verilmektedir. Olayın gelişiminden dolayı şüphe ve tereddüt içinde olduğumuz ancak şu an için somut bilgi ve kanıta dayanmayan, araştırılması gereken ve bir takım kişiler için suç teşkil edeceğini düşündüğümüz olgular da mevcuttur. Bu olgularla ilgili olarak araştırma ve incelemelerimiz devam etmektedir. Bu araştırma ve incelememiz sonucunda somut bilgi ve kanıtlara ulaştığımız an, siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağımızı ve basında yer alan mevcut bilgilerin ise birçoğunun resmi makamlarca henüz onaylanmadığını bildiririz.”
 
EVDE TOPLANTI

Defne Joy Foster’ın babası Steve Foster, dün İstanbul’a geldi. Amerika’daki kötü hava koşulları nedeniyle cenazeye yetişemeyen Foster, Nişantaşı’nda evde avukat ve aile üyeleriyle nasıl bir hukuki süreç başlatacakları üzerine konuştu.

DÜZGÜN ÇOCUK

Kerem Altan’ın yaşadığı Caddebostan’daki apartmana giden Hürriyet muhabiri, Altan’ın komşularından olay gecesiyle ilgili bilgi aldı. Hürriyet muhabirinin internette çıkan “Evde bağırış çağırış olmuş” iddialarını komşuları, “Bir bağırış çağırış olmadı. Gürültü duymadık. Olsa zaten polise haber verirdik. Kerem de bildiğimiz kadarıyla gayet efendi, sessiz sedasız bir çocuktur. Bir köpeği bir de kız arkadaşı vardır” dedi.