Gündem
08 Oca 2014 18:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Savcı Zekeriya Öz'den flaş açıklama! 'Başbakan beni tehdit etti'

Savcı Zekeriya Öz, hakkında çıkan haberlere ilişkin 3 sayfalık bir açıklama metni ile yanıt verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz basın açıklaması yaparak hakkındaki iddialara cevap verdi. Öz, hakkında asılsız iddialarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Savcı Öz, Başbakan’ın kendisine gönderdiği Yüksek Yargı kökenli iki kişi tarafından şahsına tehdit mesajı getirildiğini savunarak, “Başıma gelebilecek en kötü şeyin ölüm olduğunu görevim nedeniyle ölmem halinde de görev şehidi olacağım için bunun benim için şeref olacağını ifade ettim” dediğini ifade etti.
Hakkındaki iddialar üzerine görev yeri değiştirilerek Bakırköy Adliyesi’ne atanan Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Öz, 3 sayfalık açıklamasında sahte belgelerle kendisine komplo kurulduğunu 77 bin TL tuttuğu ve bir işadamının ödediği belirtilen tatilin kendilerine 7 bin 750 tl tuttuğunu ve bu hesabı kendisinin ödediğinin faturalarla da sabit olduğunu söyledi.
Öz yaptığı açıklamada 22 kez yurtdışına çıktığı bilgisinin de gerçek dışı olduğunu belirterek, “Bu bilgi ispatlanırsa aynı gün istifa edeceğimi ilan ediyorum. İddialar asılsız çıkması halinde aynı erdemli davranışı bana bu tür suçlamaları yapanlardan da bekliyorum. Öz, bir kişinin yurtdışına çıkış kayıtlarının resmi kurumlarda muhafaza edilen ve soruşturma sırasında ancak sorgulanabilen bilgiler olduğuna dikkat çekti. Kendisiyle ilgili usulsüz ve yetkisiz bu bilgilerin sorgulanmasının da kişisel veri niteliğinde olduğu için suç teşkil ettiğini belirtti. Öz, bu kapsamda Başbakan’a bu bilgileri açıklayanlar ve basına bu bilgileri veren Başbakan hakkında yasal yollara başvuracağını açıkladı.
HSYK’nın incelemesi kapsamında tüm faturaları teslim ederek iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkaracağını vurgulayan Öz, basında yer alan haberlerle ilgili de gereğini yapacağını belirtti.

BURSA’DA TEHDİT EDİLDİM
Başbakan’ın farklı zamanlarda şahsına yönelik suçlamalardan önce tehdit edildiğini savunan savcı Zekeriya Öz, Başbakan tarafından kendisine gönderilen iki Yüksek Yargı mensubuyla görüşmeleri anlattı. Savcı Öz, “Bursa’da bir otelde görüştüğüm bu kişiler Sayın Başbakan’ın bana çok kızgın olduğunu hakkımda ağır laflar ettiğini bir mektup yazarak kendisinden özür dilemem gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını aksi takdirde zarar göreceğimi, bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi, bunun herkesi çok kızdırdığını söylediler.” Dedi. Tehdit niteliğindeki bu haberi getiren kişilere soruşturmanın benim kendisinin dışında yürüdüğünü anlattığını söyleyen savcı Öz, “Kaldı ki kuvvetler deliller nedeniyle bir çok şüphelinin tutuklandığını, kuvvetli deliller bulunduğunu, emniyet müdürlüğüne ve yeni atanan personelinin şüphelilere sorulmak için hazırlanan soruları değiştirdiği yolunda bir ihbar yapılması üzerine gittiğimi ve sorulacak soruları kapalı zarf içinde mühürlü olarak teslim aldığımı anlattım” dedi.

ÖLÜM BENİM İÇİN ŞEREF
Savcı Zekeriya Öz, yazılı açıklamasını devamında aracılara şu ifadeleri kullandığını belirtti: “başıma gelebilecek en kötü şeyin ölüm olduğunu görevim haline ölmeme halinde de görev şehidi olacağım için bunun benim için şeref olacağını ifade ettim. Bu cevabımdan sonra çok zarar göreceğim tarafıma söylendi.”

SORUŞTURMAYA MÜDAHALE ET

Savcı Öz açıklamasında 2. Yolsuzluk operasyonu olarak isimlendirilen ve Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının geçtiği soruşturma dosyasına müdahale etmesinin istendiğini de açıkladı. Savcı Öz, “Soruşturma savcılarıyla görüşmem bu soruşturmaya müdahale etmem gerektiğini, işin farklı boyutlara kaydırılmasını, bu konuda yardımcı olmama gerektiği söylendi. Ben de o soruşturmadan bilgimin olmadığını soruşturmanın TMK 10. Maddesi ile yetkili Başsavcı Vekilliği tarafından yürütüldüğünü belirttim.” İfadelerini kullandı.

KABUL ETMEDİM BAŞBAKAN HEDEF ALDI

Bu görüşmede kendisine teklif edilenleri kabul etmediğini ve Başbakan’ın bu günden sonra kendisini hedef aldığını savunan savcı Öz, “Bir gün sonra Sayın Başbakan tarafından şahsıma yönelik gerçek olmayan iddialar dile getirildi. Bazı basın yayın organları da bundan sonra şahsıma yönelik yıpratma kampanyasına başladı. Hala bu saldırılar devam etmektedir. Bu konuda gönderdiğim tekzipler de yayınlamamaktadır.” Öz ayrıca kendisine tahsis edilen koruma aracının da hiçbir tebligat yapılmadan ve gerekçe de gösterilmeden 6 Ocak 2014’te alındığını açıkladı.

AİLEMİN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE
Savcı Öz açıklamasında “Yürüttüğüm Ergenekon soruşturmasında aldığım sayısız tehditler nedeniyle tarafıma tahsis edilen koruma aracının alınmasından sonra şahsımın ve ailemin başına gelecek her türlü olayın sorumlusu bu usulsüz işlemleri yapanlardır.” İfadelerini kullandı