Gündem
16 Eki 2013 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

SAVCI ZEKERİYA ÖZ'DEN CEM UZAN'A YALANLAMA!

Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, firari işadamı Cem Uzan'ın iddialarına cevap verdi.

Cem Uzan’ın Taraf’a verdiği röportajda bir dönem Ergenekon soruşturmasına bakan Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz’le ilgili söylediklerine, Öz’den cevap geldi.

Taraf'a konuşan Cem Uzan, Zekeriya Öz'ün kendisini tehdit ettiğini iddia etmişti.

Zekeriya Öz’ün Taraf’ta yayınlanan cevabı şöyle;

Taraf Gazetesinin 07/10/2013 tarihli nüshasının 1 sayfasında “Darbeci Gazeteciler İçin İfade Veririm” ile “Hayatımı Savcı Öz Kurtardı” ve devamı olan 9. sayfasında “Darbe Medyasını Anlatmaya Hazırım” başlıklı haberin tekzip metnidir

Taraf Gazetesinin 07/10/2013 tarihli nüshasının 1 sayfasında “Darbeci Gazeteciler İçin İfade Veririm” ile “Hayatımı Savcı Öz Kurtardı” ve devamı olan 9. sayfasında “Darbe Medyasını Anlatmaya Hazırım” başlıklı haberde şahsım hakkında suç teşkil edecek şekilde, gerçek dışı iddia ve ithamlarla kişilik haklarıma saldırır mahiyette haberler yapılmıştır.

Öncelikle ve önemle belirtmek isterim ki; bu haberlere konu itham ve iddialar, gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, işbu haberler şahsımı hedef göstermeye yönelik itham ve iddialar olup, başta yaşam hakkı olmak üzere, mesnetsiz ve somut delillere dayandırılmadan yapılan haberle şahsımın hedef gösterilerek, toplum nezdinde itibarsızlaştırılarak, yürütmüş olduğum adalet görevini tezyif etmeye çalışılmasından ibarettir, şahsımın “Lekelenmeme Hakkım” ihlal edilmiştir.

Bu haberler tamamen asılsız olup, yapılan görüşme ve konuşmalar, sadece soruşturma kapsamında alınan ifade ve soruşturma ile ilgili olup, iddia edildiği gibi konuşmalar yapılmamış ve kişi hiçbir şekilde tehdit edilmemiştir. Bunların yıllar sonra iddia edilmesi de gerçekliğinden şüphe oluşturmaktadır.

Yukarıda arz ve izah ettiğim üzere yürütmüş olduğum görevim boyunca hukuk kurallarına sımsıkı bağlı kalan ve adalet görevini layıkıyla yerine getiren biri olarak bu görevi yerine getirirken şahsım hakkında haksız ve hukuka aykırı iddia ve ithamların gerçekleri yansıtmadığını belirtir, gerçek durumu kamuoyuna sunarım.

Zekeriya ÖZ