Gündem
26 Eyl 2022 09:58 Son Güncelleme: 26 Eyl 2022 09:59

‘Savcı yok’ demişlerdi İYİ Parti’den yeni suç duyurusu

İYİ Parti Erzurum teşkilatının Ünsal Ban, Tugay Kabasakaloğlu, Zehra Taşkesenlioğlu hakkında yapmak istedikleri suç duyurusu 'Savcı yok' gerekçesiyle işleme alınmamıştı. İyi Parti'li Aytun Çıray, savcılığın henüz bir süreç başlatmamış olması üzerine rüşvet ağı iddialarında isimleri geçenler hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, savcılığın henüz bir süreç başlatmamış olması üzerine rüşvet ağı iddialarında isimleri geçen Ünsal Ban, Tugay Kabasakaloğlu, Zehra Taşkesenlioğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

“İHBARDA BULUNMA ZORUNLULUĞU HASIL OLMUŞTUR”

Aytun Çıray’ın suç duyurusunda “Son günlerde, kamuoyunda sıkça gündeme gelen, FETÖ soruşturmalarına/diğer soruşturma ve yargılamalara konu edilen/edilebilecek olan konularla ilgili başlatılacak soruşturmalara esas olmak üzere Sayın Başsavcılığa işbu suç duyurusunda ve ihbarda bulunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunda iddialarla ilgili şu sorular da yöneltildi:

Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi rektörü olmadan önce hakkında açılan davalar, soruşturma ve incelemeler var mıdır? Varsa nelerdir?

THK ÜNİVERSİTESİ’NDE 300 MİLYON LİRA ZARAR

Ünsal Ban THK Üniversitesi rektörü iken, aynı zamanda FETÖ nün yayın organı olan Samanyolu TV de programlar yapmış mıdır?

Yine Bugün gazetesinde yazılar yazmış mıdır? Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi mülklerini usulsüz bir şekilde satarak kurumu 300 milyon lira zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili soruşturma dosyasının akıbeti nedir?

FETÖ OKULLARINDAN THK ÜNİVERSİ’NE ÖĞRENCİ 

Ünsal Ban Afrika’daki FETÖ okullarından öğrencileri THK Üniversitesi’ne getirip eğitimlerine yardımcı olmuş mudur? Bu öğrenciler üniversiteye hangi şartlarda girmiştir? Buradan kaç kişi pilot olarak eğitilip kendi ülkelerine gönderilmiştir?

Ak Parti Mengen ilçe Başkan yardımcısı işadamı emlakçı müteahhit Tugay Kabasakaloğlu ile Ünsal Ban’ın ilişkisi nedir? Bu şahıs Ünsal Ban’ın Mengen’deki çiftliğinin satın alma işlemlerinde hangi rolü oynamıştır?