Gündem
23 Mar 2016 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Savcı Preet Bharara, Türk takipçilerine cevap verdi: Şiş kebap severim ama...

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Preet Bharara, Türkler tarafından mesaj yağmuruna tutuldu. Bharara hayranlarına Twitter'dan cevap verdi.

ABD’ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrab’ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından Twitter’da mesaj yağmuruna tutuldu. Bharara’nın Twitter hesabındaki takipçi sayısı operasyon öncesinde yaklaşık 12 bin 500 civarındayken bu sayı 24 saat içinde 115 bini geçti. ABD’li savcının takipçilerinin neredeyse tamamını Türkler oluşturuyor.

BHARARA’YA YOĞUN İLGİ

Twitter üzerinden New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’ya ulaşan Türkler, Başsavcıya “Türkiye’den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı istemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz”, “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz” gibi mesajlar attı.

ABD’Lİ SAVCI TÜRK TAKİPÇİLERİNE CEVAP VERDİ

Twitter’daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce sayıda artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından ise kendisine gönderilen mesajları şu şekilde yanıtladı: “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum”