Gündem
18 Nis 2014 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Savcı Öz'e Dubai soruşturması

Müfettişler raporunu tamamladı, HSYK 2. Dairesi iddialar karşısında incelemeyi soruşturmaya dönüştürdü.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre,

Dubai tatilinin masraflarını işadamı Ali Ağaoğlu’nun şirketine ödettiği iddiasıyla savcı Zekeriya Öz hakkında HSYK’nin başlattığı inceleme tamamlandı. Müfettişlerin raporları üzerine HSYK 2. Dairesi, Öz hakkında soruşturma başlattı. Hakkında Fatih Belediyesi’ne iki imar değişikliği konusunda baskı yaptığı suçlaması da olduğu öğrenilen Öz’ün iki kez yer değiştirme cezası alması durumunda meslekten atılacağı belirtiliyor.

17 Aralık operasyonunu başsavcı vekili olarak yöneten Zekeriya Öz, bakan çocuklarının yanı sıra işadamı Ali Ağaoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i gözaltına aldırdı. Bu operasyonun ardından hükümete yakın gazetelerde Zekeriya Öz’ün Dubai tatilinin masraflarını Aliağaoğlu’nun şirketine ödettiğine ilişkin haberler yayımlandı. Bunun üzerine HSYK 3. Dairesi, Öz hakkında inceleme başlattı ve başmüfettiş görevlendirdi. İddialara ilişkin tarafların ifadelerine başvuran müfettişlerin Zekeriya Öz’le ilgili rapor hazırladığı öğrenildi.

Raporda, Öz’e yönelik iş takipçiliği suçlamasının da olduğu belirtildi. Bunlardan birinin sınırları 60 metrekarelik yeri olan Kumsal Kafe’nin 500 metrekareyi işgal etmesine ilişkin olduğu belirtildi. Fatih Belediyesi’nin bu durum karşısında işlem yapmak istediği, kafeye gelip giden Zekeriya Öz’ün ise devreye girerek buna engel olmaya çalıştığı öne sürüldü. Kafenin halen 500 metrekarelik alanda faaliyet gösterdiği bildirildi. Öz’ün yine usulsüz inşaat yaptığı iddia edilen Victory Hotel’e cezai işlem uygulanmaması amacıyla belediyeye baskı yaptığı suçlaması yapıldı. Raporun ardından HSYK 2. Dairesi, Zekeriya Öz’e ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Öz hakkında bir karar verilecek. Öz’e bu iddia karşısında iki kez yer değiştirme verilmesi durumunda meslekten çıkarma cezasını alabileceği konuşuluyor. Öz, 17 Aralık operasyonunun ardından önce Bakırköy’e ardından ise Bolu’ya düz savcı olarak gönderilmişti.