Gündem
02 Nis 2015 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Savcı Kiraz'ın son anlarını anlattı; Şehit olmadan önce abdest alıp, namaz kıldı...

Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C militanları tarafından rehin alınan ve şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın son anlarını Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek anlattı.

Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, DHKP-C militanları tarafından katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmadan önceki son anlarını şöyle anlattı:

"Merhum savcının son anlarını mesai arkadaşının ağzından dinleyelim: "Olayın öncesi odasına gidip savcım hadi gel beraber bir çay içelim" dedim. Merhum savcı ise, "Siz buyurun ben bir abdest alıp namaz kılayım öyle içelim" demiş. Odasında abdestini almış, namazını kılmış ve hemen sonrasında DHKP-C'liler odasını basmışlar... Bir Mü'min her zaman ölüme hazırlıklı olmalı değil mi? İman varsa imkan vardır ne güzel takip etmiş merhum savcım.

Şimdi gazetelerde o hatırlamak istemediğimiz fotoğraf. O fotoğrafı yayınlayanlar hiç düşündünüz mü; bir kadına kocasını, evlada babasını, anne babaya oğlunu son kez böyle gösterdiniz ya, “Yerin dibine batsın böyle gazetecilik”...

Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazı sonrası inşallah o tabuta biz de omuz vereceğiz.Daha önce başka yere gömülmek isterken Eyüp'te merhum Mahmut Es'ad Coşan'a ve Eyüp El Ensari Hazretlerine yakın olmak için Eyüp'e gömülmek istendi ve vasiyeti yerine getiriliyor...

İnşallah şehittir. Ailesi ve sevenleri için Rahman'dan Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum."