Gündem
17 Mar 2014 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Savcı 'Alo Fatih' kararını verdi!

DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası'nın yaptığı 'Alo Fatih' suç duyurusu ile ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ciner Yayın Grubu eski yöneticisi Fatih Saraç hakkında yapılan suç duyurusunu inceleyen savcılık suç olmadığına karar verdi.

Kamuoyunda 'Alo Fatih' olarak anılan ses kayıtlarının ortaya çıkması ve Başbakan'ın da konuşmayı kabul etmesinin ardından DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası suç duyurusunda bulundu. 17 Aralık operasyonu sonrası görevden alınan Savcı Zekeriya Öz'ün yerine atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili A. Cengiz Hacıosmanoğlu tarafından yürütülen soruşturmada Devlet Bahçeli ile ilgili yayına yapılan müdahale Habertürk'ün kendi tasarrufu olarak değerlendirildi.

Kararda, “Televizyonun hangi haberleri yayınlayacağı, yayın politikasının nasıl olacağı ve benzeri kararların televizyonun sorumluları tarafından kararlaştırıldığı, herhangi bir altyazının birinin talebi ile kaldırılmasının ceza mevzuatı açısından suç teşkil etmedi” ifadesine yer verildi.

Fatih Saraç hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı veren savcılık, Erdoğan hakkında ise ‘ciddi bir bulugunun dosyaya sunulmadığı’ gerekçesiyle işlem yapılmasına yer olmadığı kararı verdi.