Dünya
15 Mar 2022 11:46 Son Güncelleme: 15 Mar 2022 13:14

Savaşın biteceği tarihe dair çarpıcı iddia! Zelenski’nin danışmanı açıkladı…

Rusya’nın Ukrayna işgali 20. güne girerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin başdanışmanı Oleksiy Arestoviç'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Arestoviç, Rus ordusunun hızla güç kaybettiğini ve Rusya’nın pes etmesiyle savaşın yakın zamanda bitmesini beklediğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna'nın bugün yeniden müzakereler için masaya oturması beklenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'in danışmanlarından Oleksiy Arestoviç'in "Rusya ile barış en erken 1 ya da 2 haftada en geç mayıs ayında sağlanabilir" sözleri dikkat çekti.

Arestoviç, "Savaşın tam olarak ne kadar devam edeceği, Rusya'nın ne kadar daha kaynak ayırmaya istekli olduğuna bağlı" derken, "Mayıs başında, mayıs ayını geçmeyecek şekilde bir barış anlaşması yapacağımıza inanıyorum. Belki çok daha erken de olur, göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir video mesaj yayınlayan Arestoviç, "Şu an bir yol ayrımındayız: Ya bir iki hafta içinde çok hızlı bir barış anlaşması olacak, askerler çekilecek. Ya da ikinci bir raund yaşanacak; belki bazı Suriyelileri getirme girişimi olacak. Onları da ezdiğimizde, nisan ortası veya sonunda bir anlaşmaya varılır" dedi.

'KÜÇÜK ÇATIŞMALAR BİR YIL BOYUNCA DEVAM EDEBİLİR'

Zelenski'nin danışmanı, 'tamamen çılgınca' diye nitelediği bir senaryoda Rusya'nın sadece bir aylık eğitimden geçirilen erleri de Ukrayna'ya gönderme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Arestoviç barış anlaşması yapılsa bile, yaklaşık bir yıl boyunca ülkede küçük taktiksel çatışmaların da çıkabileceği öngörüsünde bulundu.