Radar Hattı
16 Oca 2007 16:51 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

SAUNA ÇETESİ DAVASINDA SAVCI İBRAHİM TATLISES'İN HAPSİNİ İSTEDİ!..SAVCI TATLISES İÇİN KAÇ YIL HAPİS CEZASI TALEP ETTİ?

Kamuoyunda Sauna Çetesi olarak bilinen 18 kişi hakkında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanıkların 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses de hakkında ceza istenenler arasında yeraldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 kişi hakkında sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, bu kişilerin 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Hüseyin Osman Selçuklu, Serdar Yük, Tamer Topsakal, Siyami Gündüzoğlu ve Kasım Zengin ile tutuksuz sanıklar Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, Tayfun Ölçer, Bekir Gökhan Kazancı, Ertuğrul Çakır ile avukatları ve davaya müdahil olan sauna sahipleri Alev Banu Şahin ile Doğan Şahin'in avukatı katıldı.

Sanık İbrahim Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin, mahkemeye sunduğu dilekçe ile soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Mahkeme, olayın yeteri kadar aydınlandığı ve taleplerin dava dosyası ile ilgisi bulunmadığından Girgin'in bu talebini reddetti.

Müdahil avukatı Cengiz Gülaç da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit esas hakkındaki mütalaasını yazılı olarak mahkemeye sundu ve ayrıca okudu.
Kelkit, Kasım Zengin, Ertuğrul Çakır, Osman Selçuklu ve Serdar Yük tarafından suç örgütü kurulduğu, yönetildiği, araç-gereç ve eleman sağlandığı, eylem planlamalarının yapıldığı ve Gökhan Nuri Bozkır'ın da bu örgüte statüsü itibariyle yönetici düzeyinde dahil olduğunu kaydetti.

Diğer sanıklar Verdi Kırmızıateş, Tamer Topsakal, Özgür Altun, Gökhan Kazancı, Yusuf Selçuk, Vedat Karaben ve Zafer Bozkuş'un "örgütün üyesi" durumunda kaldıklarını ifade eden Kelkit, sanıklar İbrahim Tatlıses ve Zeliha Tüfekçi'nin de "suça azmettirmek suretiyle örgüte yardım ettiklerini" iddia etti.

Savcı Kelkit, sanıklar Tayfun Ölçer ve Siyami Gündüzoğlu'nun "örgüte Kalaşnikof silah temin etmek ve gizlemek" suretiyle, sanık Mustafa Aksoy'un "kuryelik yapmak ve bürosunu örgütün üye ve yöneticilerine toplantı amaçlı tahsis etmek" ve sanık Ömer Faruk Çalışkan'ın da "örgütün faaliyetini bildiği halde bu kişiler tarafından verilen talimatı yerine getirmek" suretiyle örgüte yardımda bulunduklarını belirtti.

İSTENEN CEZALAR

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, sanıklar Zengin, Çakır, Selçuklu, Yük ve Bozkır hakkında, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemleri kullanan silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak, silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit, silahla ve birden çok kişiyle iş ve çalışma hürriyetini tahdit, birden çok kişiyle hürriyeti tahdit, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarını düzenleyen TCK'nın 220/1-3-5. maddeleri, 339/1. maddesi, 149/1. maddesinin a, c, d, f, g bendleri, 106/2. maddesinin a, c, d bendleri, 109/2-3. maddesinin a ve b bendleri, 117/1. maddesi, 119. maddenin a, c, d bendleri, 158/2. maddesi ve 204/1. maddesi uyarınca toplam 31 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezaları talep etti.
Sanık Bozkır'ın "devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak" suçundan ceza verilmemesini istendi.

-TATLISES'E 18 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ-

Savcı Kelkit, sanatçı İbrahim Tatlıses hakkında, "birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 22