Gündem
25 Mayıs 2018 13:10 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

Satılık lüks yatların sahibi hangi ünlü medya patronu çıktı?

Borç yapılandırmasına giderek şirketlerine ait pek çok hisseyi de satan ünlü medya patronunun iki lüks yatını da kelepir fiyata sattığı ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son iki yazısında, ' Feadship ve Gladiator ' isimli lüks teknelerin uygun fiyatla satıldığına yer veriyor. Bu lüks teknelerin her ikisinin de aynı işadamına ait olduğunu belirten Altaylı son yazısında teknelerin kime ait olduğunu da meraklısı için açıkladı.

Altaylı, Habertürk gazetesinde 'SAHİBİNDEN SATILIK' başlığı altında 24 Mayıs tarihinde yayınladığı yazısında uygun fiyatlı olduğu belirtilen lüks yatlarla ilgili olarak şunları yazmıştı:
Zaman zaman internette satılık yat ilanlarına bakıyorum. Alacağımdan değil elbet. Merakımdan. Son haftalarda iki ilan dikkatimi çekti. Biri Wally’nin şahane bir yelkenlisi. 80 feet’lik yani 24 metrelik Nahita. 3.5 milyon Euro ile pazara çıkan teknenin fiyatı kısa sürede 600 bin Euro’ya yakın indirime gitti ve şimdi 2 milyon 900 bin Euro’ya satılık. Bir diğer güzel tekne ise 45 metrelik süper bir Feadship . Gladiator isimli tekne, bir Feadship için oldukça makul sayılabilecek bir fiyata, 19 milyon 800 bin Euro’ya satılık. Bu ilanların ilgimi çekme nedeni ise her ikisinin de aynı Türk işadamına ait olması.

Altaylı aynı yatlarla ilgili olarak yazılarına devam etti. Bir gün sonraki yazısında Altaylı teknelerin sahibi işadamının kim olduğunu açıkladı.

Altaylı'nın 25 Mayıs tarihli yazısındaki ifadelerden bir kısmı şöyle: "Meraklı okurlar, 'Bu yatlar kimin, niye açıklamıyorsunuz?' diye sordular çokça. Madem merak ediyorsunuz, söyleyeceğim. Aslında yanıt biraz da yatlardan birinin adında gizli. Wally yelkenlinin adının “Nahita” olduğunu yazmıştım dün. Peki Nahita nedir biliyor musunuz? Nahita, bir “yerli patates” cinsi. Türkiye’ye özgü bir patates. Daha doğrusu Niğde’nin çok meşhur patatesi “nahita” türü.

Yani tahmin edeceğiniz üzere Nahita’nın ve haliyle Gladiator adlı yatın sahibi Niğdeli ve Niğdeliliği ile gurur duyan bir işadamı. Yani Sevgili Ferit Şahenk .
Daha önce Nahita ile çeşitli yarışlara katılan Maxi Yacht Rolex Cup’ta bayrağımızı bu tekneyle dalgalandıran Ferit Şahenk şimdi bu tekneyi ve büyük motor yatını satışa çıkarmış vaziyette. Böylelikle merakınız giderilmiş oldu herhalde sevgili okurlar. 



Ferit Şahenk borçlarının da yapılandırmıştı

Öte yandan son zamanlarda portföy optimizasyonu ve borçlarını bankalarla yeniden yapılandırma haberleriyle gündeme gelen Doğuş Grubu, İzmir Üçkuyular’da inşaatı süren İstinye Park’taki hisselerini ortağı Orjin Gruba devrederek bu yatırımdan ayrıldı