Gündem
16 Haz 2011 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR! GOOGLE'DAN BİR DOODLE'DA AY TUTULMASINA

Dün akşam, yaşanan ay tutulması izleyicilere büyülü anlar yaşattı. Google Doodle olarak ay tutulmasını verdi.

Önemli günler için farklı tasarımlar sunmayı gelenek haline getiren Google, 2011'in ilk ay tutulmasında internet kullanıcılarına 'Ay Tutulması' şöleni yaşattı.

2011 yılının ilk Ay Tutulması'nın bu gece 22.05'de başlamasıyla birlikte dünyanın en yaygın arama motorlarından birisi olan Google inernet adresinde yeni yılın ilk Ay Tutulması ile ilgili bir logo yayınladı. Parçalı ve Tam Tutulma olarak iki ayrı evrede gerçekleşen ve 1 saat 40 dakikaa süren tutulma süresince 'Google'ın logosu siyah bir fon üzerine yazıldı ve ortadaki 'o' harfi ay fotoğrafından oluştu.

Google yazısının altına yerleştirilen ikonun hareket ettirilmesinde ortaya çıkan Ay Tutulması oluşum şekli ise internet kullanıcılarına tam bir ay tutulması sahnesi yaşattı. Google yazısının ortasında bulunan Ay resmi ikon en başta iken aydınlık şekilde görünrü. İkonun sağa doğru hareket ettirilmesiyle aydınlık olan ayda önce yarım tutulma ve ardından tam tutulma oluşumu sahnelendi. İkon en sağa ulaştığında ise ay resmi tam karanlığa bürünerek tutulma gerçekleştirilmiş oldu.