Gündem
09 Nis 2018 23:17 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

'Şartları bilseydik Doğan Medya'yı biz alırdık'

Ziraat Bankası'nın, Demirören Holding'e verdiği krediye HDP'den tepki geldi.

Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu’na Ziraat Bankası tarafından 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeyle 675 milyon dolar kredi verilmesini eleştiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “O krediyle Doğan Medya’yı biz de satın alırdık” yorumunda bulundu.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beştaş, "Geçen haftanın en temel gündemlerinden biri, Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alması meselesiydi. Buna satın alma diyemeyiz. Aslında, 675 milyon dolarını kredi alarak Demirören, Doğan Medya Grubunu havuza dahil etti” dedi.

"Neden Ziraat Bankası şeker üreticilerine değil de Demirören Grubu’na böyle bir kredi veriyor?"
Ziraat Bankası'nın Varlık Fonu'na devredildiğini hatırlatarak, "Fonun ilk icraatı, medyanın tekelleştirilmesinde kullanılmak oldu” diyen Beştaş, şöyle devam etti:

"Hayretler içindeyiz, Ziraat Bankası’nın kuruluş amacı tarım ve çiftçiyi desteklemektir. Bugün şeker fabrikaları zarar ediliyor diye kapatılıyor. Neden Ziraat Bankası şeker üreticilerine değil de Demirören Grubu’na böyle bir kredi veriyor? Amacının dışında neden bu krediyi veriyor? Bunun cevabını istiyoruz. Şeker fabrikalarını neden kurtarmıyoruz da eşi benzeri görülmemiş şekilde bir medya kurumun olanak tanınıyor.

Biz de alırdık Doğan Medya’yı, HDP olarak. Bize Ziraat Bankası 675 milyon dolar kredi versin, biz de talibiz. Bu hesaplanmış bir kredi, 2 yıl sonra seçimler yapılmış, bitmiş olacak, 2 kuruş ödememiş olacak. Demirören zaten Erdoğan’a patronum diyor. Bu ilişkide Doğan Medya’nın kim tarafından alındığı, karşılıksız, bedelsiz bir şekilde havuza dahil edildiği ortada.”