Magazin
04 Şub 2021 16:37 Son Güncelleme: 04 Şub 2021 16:39

Şarkıcı Edis, müzik devi Warner Music'le anlaştı

Şarkıcı Edis'in, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music'le anlaştığı ortaya çıktı. Ünlü şarkıcının İngilizce bir albüm çıkaracağı açıklandı.

Şarkıcı Edis, sesini tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. 30 yaşındaki şarkıcı, Dua Lipa, Cher, Cardi B, David Guetta gibi yıldız isimleri bünyesinde barındıran Warner Music Group'la anlaştı. 

Posta'nın haberine göre, Edis, pandemi nedeniyle Londra’ya gidemeyince görüşme, görüntülü konferans yöntemiyle gerçekleşti. 30 yaşındaki şarkıcının, İngilizce bir albüm çıkaracağı açıklandı. 

Warner Music Group’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika sorumlusu Alfonso Perez-Soto, Ediz’i hakkında şunları söyledi:

"Sadece inanılmaz bir sanatçı değil, aynı zamanda harika biri ve bize kusursuz şekilde uyacak bir isim. Müthiş bir hikayesi, eşsiz vizyonu ve sıra dışı bir yeteneği var. Harika eserlerini dünyanın geri kalanıyla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

EDİS GÖRGÜLÜ KİMDİR?

Edis Görgülü, 28 Kasım 1990’da Londra, İngiltere’de doğdu ve İzmir'de büyüdü. Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşerek albüm hazırlamak için hemen çeşitli kişilerle iletişim kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine oyunculuğa başladı. Dinle Sevgili (2011-12) ve Hayatımın Rolü (2012) dizilerinin oyuncu kadrosunda yer aldı. Oyunculuk yaptığı bu yıllarda menajerinden müzisyenlik için teklif aldı.

Mart 2018'de ilk stüdyo albümü Ân'ı piyasaya sürmeden önce çıkardığı single'lar ile ün kazandı. Aralık 2014'te çıkış single'ı "Benim Ol" ile eleştirel başarı yakaladı ve şarkı Türkiye'de bir hit olarak MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar ilerledi. Ardından yayımladığı "Dudak" (2016) ve "Çok Çok" (2017) single'ları da benzer şekilde Türkiye'de iki numara olurken "Roman" bir numaraya yükseldi. Edis bugüne kadar üç Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü ve iki Altın Kelebek Ödülü dahil birçok ödül aldı.