Gündem
10 Eki 2023 11:28 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 11:49

Şarkıcı Banu Parlak'a kabusu yaşattılar... 5 tutuklama

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir güzellik merkezini aynı gün içinde iki kez kurşunladığı iddia edilen 5 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 1 Ekim'deki "Banu Parlak'ın güzellik merkezine silahlı saldırı" içerikli haberler nedeniyle açıklama ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Olay tarihi olan 1 Ekim'de saat 02.00 ve 04.30 sıralarında Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Doğa Parkı Caddesi'nde bulunan müşteki Banu Parlak'a ait olan güzellik salonunun aynı gün içinde iki kez kurşunlanması olayına ilişkin soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yürütülen soruşturma kapsamında eylemi gerçekleştiren şüphelilerin tespit edilmesi üzerine 5 Ekim 2023 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüpheliler, üzerine atılı suç örgütüne üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit ve mala zarar verme suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş olup, tutuklanmalarına karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Banu Parlak, 'kara para akladıkları' iddiaları gündemdeyken Dilan Polat ve ailesi hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Banu Parlak, kendisi için tetikçi tutulduğunu iddia etmiş bu konuyla ilgili de Dilan Polat ve ailesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İddialardan kısa bir süre sonra güzellik merkezi de kurşunlanan Banu Parlak, olayın arkasında Polat ailesinin olduğunu iddia etmişti. 

Parlak, "Günlerdir konuşulan bir durum var. Dilan Polat’ın ve Engin Polat’ın tetikçi tutuğu iddiası. Bunlar iddia değil. Ortada bunu itiraf eden bir kişi var. Banu Parlağı vurmam için beni tutular diyen bir genç var ortada. Sana ekmek yedirmeyeceğim diyorsun gece iş yerime sıkılıyor. Bir gece 02.00’de sıkılıyor bir de 05.00’da. 6 el ateş ediliyor. Camlarım tuzla buz. İki tane kasklı genç bunu yapan. Elbet bulunacak. Delikanlılık mı kadına sıktırmak. Yerimiz belli yurdumuz belli. Mafyacılık oynamazsınız. Burası muz Cumhuriyetimi burası. Sokaklar altın tozu ile kahve içmeye benzemez. Bütün gerekli başvurular yapıldı. Bütün gerekli şikayetler yapıldı. Bütün delillerimizle birlikte. Allah’ın izniyle Organize Şube işe el atacak göreceğiz. Kendim için şüphe etmiyorum ama çocuğum için 4 tane daha koruma tutum. Hiç birinize acımayacağım. Mafyacılık oynakla olmaz bu iş" ifadelerini kullanmıştı.