Gündem
28 Oca 2024 12:59 Son Güncelleme: 28 Oca 2024 15:31

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı: Bir kişi öldü!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili olarak, 'Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.' dedi.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Santa Maria Kilisesindeki saldırıya ilişkin, “Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

BAKAN YERLİKAYA: BU ALÇAK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmaların başlatıldığını bildirdi:

“Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

ADALET BAKANI TUNÇ: BİR BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, 'İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir' dedi.

"EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gerçekleşen saldırıyla ilgili, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır" açıklamasında bulundu.

OTOMATİK SİLAHLARLA GELMİŞLER

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, saldırıyı gerçekleştirenlerin kiliseye otomatik silahlarla geldiğini söyledi.

CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk, İstanbul Valisi Davut Gül’ün olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve bölgede çok geniş çaplı güvenlik önlemi alındığını söylediğini aktardı. Öztürk, ‘Kilisenin çevresi ablukaya alınmış durumda. Yaralı yok’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde meydanında gelen saldırıya ilişkin tüm görsel ve işitsel haber sitelerine yayın yasağı geldi.

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde meydanında gelen saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul sulh ceza hakimliği tarafından olay ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

ETİKETLER
#sarıyer #kilise