Gündem
05 Ara 2013 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Sarıgül'den şaşırtan sözler! Ben aday değilim, kazanmayacağım!

Mustafa Sarıgül, İstanbul adaylığı için net konuşmadı. Pazar gününe randevu veren Sarıgül, 'Ben aday değilim, ben kazanmayacağım' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul adayı mı? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce adaylığını açıklaması gerekir dediği Sarıgül yine net konuşmadı.

İstişarelerin sürdüğünü söyleyen Sarıgül, İstanbul adaylığı için Pazar'a randevu verdi ve "Ben aday değilim, ben kazanmayacağım, İstanbul sevgi kazanacak" dedi..

Mustafa Sarıgül, Star TV'de soruları cevapladı adaylığı konusunda yine net konuşmadı. Nazlı Çelik'in ısrarlı aday mısınız sorusuna ısrarla cevap vermeyen Sarıgül, Zeytinburnu'ndan milletvekili olduğunu ve Pazar günü yine bu ilçede halkla kucaklaşacağını söyledi.

PAZAR'A RANDEVU VERDİ

Adaylığını açıklamayan; ancak kazanamacağım hiçbir seçime girmem diyerek bir kez daha iddialı konuşan Sarıgül şunları söyledi:

Siyaset adamlarının her şeyi açık olmalıdır. Sarıgül’ün bugüne kadar cevap veremediği hiçbir soru olmaz. Cemaatlerden oy talebiniz olunca cemaat oy verecek diye bir kaide yok.

Fethullah Gülen’le 1989 yılında bir dostumuzun evinde bir iftar yemeğinde sohbet etme imkanımız oldu. Telefonla konuştum. Sarıgül bilinen, tanınan bir isimdir. İki Malatyalı’dan çok şey öğrendim. Biri Erdal İnönü, diğeri de Turgut Özal.

Sarıgül, değişim, enerji ve dönüşüm istiyor. 55 yıldır iktidar olamayan sosyal demokratların iktidar olmasını istiyor.

DERSHANE TARTIŞMALARI

15 sene oldu iktidarsınız. Sınıfları keşke özel okul ayarına getirseniz, öğretmenlerin sorunları çözseniz dershanelere öğrencilerin gitmesine gerek kalmasa… Kapatma mantığı Sarıgül’ün mantığı değildir. Sargül’ün mantığı demokrasidir, özgürlüktür, barıştır.

SIRRI SÜREYYA'NIN SÖZLERİ

Sırrı Süreyya Önder farklı bir renk, farklı bir güzellik. Hiçbir adayın sözlerine cevap verme durumunda değilim. Sırrı Bey üzerine alınmasının. Dil, ırk, mezhep farkı gözetmedim. Benim ana felsefem cami, kilise, cemevine girerken parti rozetlerini çıkarmalı. İnançlar Allahımıza ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu değildir. Atatürk Mustafa Sarıgül’ün kırmızı çizgisidir. Atatürk ‘Cumhuriyet’, ‘inançlara saygılı laiklik’ dedi. Ulusumuzun lideridir. Atatürkçü olmanın gururunu yaşıyorum. Mustafa Kemal’in istismar olmasına izin vermem. Sarıgül’ün alnı açıktır, yüreği paktır.

GÜRSEL TEKİN'İN ADAYLIĞI

Birden fazla adayın olması demokrasi anlayışıdır. Biz yarın bütün aday adaylarıyla el ele, omuz omuza barış özgürlük ve demokrasi için yollara çıkacağız.

BEN ADAY DEĞİLİM...

Ben bazı şeylerin bereketine çok inanıyorum. Zeytinburnu’ndaki ön seçimden milletvekili olarak çıktım geldim. Pazar günü Zeytinburnu’nda olacağım, herkesin beklediği o güzellikleri konuşacağız.

Ben aday değilim; ben kazanmayacağım, İstanbul’da sevgi kazanacak. Sarıgül’ün adaylık heyecanı yok, Sarıgül’ün hizmet heyecanı var. Bütün yurttaşlarım son derece mutlu olsun. Heyecanımla, projelerimle İstanbul’u Paris, Londar’nın, New York’un önüne taşımak için ben bütün hazırlıkları yapıyorum, çok kısa bir süre kaldı. Bir Pazar olsun, Zeytinburnu Meydanı’nda buluşalım.

TAKSİM'DE KUTLAMA MI?

30 Mart gecesi saat 21.30’de Taksim Meydanı’nda olacağız. Kaybedeceğimiz bir sandığa biz girmeyiz, başaramayacağımız hiçbir projeye imza atmayız. Bu seçim demokratik, özgür bir seçim olacak. Gençler sandığa sahip çıktığı sürece bu seçimden sosyal demokrasi çok iyi bir sonuçla çıkacak.