Gündem
27 Mar 2010 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

"SARI BASIN KARTI KİMLİK" OLARAK KABUL EDİLMELİ"

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız yaptığı açıklamada sarı basın kartının kimlik olarak da geçerli olması gereketiğini söyledi.

Basın Kartı Komisyonu üyelerinin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e temsili “sarı basın kartı” vermeleri, bu kartın bazı kamu kurumlarda “kimlik” olarak kabul edilmemesi sorununu yeniden gündeme getirmiştir.

“Sarı basın kartı” kolay alınan bir belge değildir. Her gazeteci için büyük önem taşıyan “sarı basın kartı”, gazetelerin verdiği bir belge de değildir.

Bu kart, yılda en az üç kez toplanan Basın Kartı Komisyonu’nun kararı ile bu komisyonun bağlı olduğu Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen, dolayısıyla resmî özelliği olan bir belgedir.

Bir resmî kurumun verdiği belgenin, bazı bakanlıklara bağlı birimlerde, yani diğer resmî kurumlarda “kimlik” olarak işlem görmemesi, kabul edilebilecek bir durum değildir. O nedenle Basın Kartı Komisyonu üyelerinin, Sayın Gül’ü ziyaretlerinde konuyu gündeme getirmeleri isabetli olmuştur.

Nitekim Cumhurbaşkanı da, "Bu konuda biz de gerekli çalışmaları yapalım. Basın kartının eski itibarına kavuşması talebinizi not aldım" demiştir. Sayın Gül’ün konunun takipçisi olacağını belirtmesi, konuya olan duyarlılığını ortaya koymuştur.

Yıllardır “sürekli sarı basın kartı” taşıyan biri olarak ben de meslektaşlarımın bu taleplerinin karşılanması gerektiğine inanıyorum.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuyla ilgileneceğini tahmin ediyorum. Gerçi Sayın Başbakan sık sık medyaya çatıyor ama, o ayrı; bu tamamen teknik bir konu; herhalde kendisi de ikisini birbirine karıştırmayacaktır, diye düşünüyorum.