Gündem
24 Tem 2022 11:48 Son Güncelleme: 24 Tem 2022 11:51

‘Sarallar’ operasyonunda tutuklanmıştı! MHP’li Şahin Gürz’ün ifadesi ortaya çıktı…

'Sarallar' suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Şahin Gürz’ün sulh ceza hakimliği ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar grubuna nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı belirlenen suç örgütü mensuplarına yapılan operasyonda gözaltına alınan 121 kişiden 42'si tutuklanmıştı.

Bu isimler arasında Acarlar Şirketler Topluluğu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olan Erdal Acar ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Şahin Gürz de vardı.

'SARALLARI DEVREYE KOYDU' İDDİASI

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin zaptına göre Şahin Gürz, kendi ifadesiyle, uzun yıllardır tanıdığı Melih Tan isimli bir kişiye yönelik yağma, zorla alıkoyma ve parasının alınması ile suçlanıyor. Tan, İzmir’de eğlence mekânı da olan bir isim. Soruşturmayı yürüten savcılık, Gürz’ün, Tan’a yönelik yağma suçunun işlenmesi için Saralları devreye koyduğu iddiasında.

'BAHÇELİ’NİN ASİL LİSTESİNDEYİM'

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Şahin Gürz, hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ifadesinde “Haliç Üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Devlet Bahçeli’nin asil listesindeyim. Mobilya üreten fabrikam vardır. Benim böyle bir olaya karışmam mümkün değildir. Buna, zamanım da ortamım da uygun değil. Melih Tan benim arkadaşımdır. Ben bu insanla gezdim tatile gittim. Sarallardan hiçbirini tanımıyorum” dedi.

‘YAĞMA YOK, SADECE TOKAT ATTI’

Gürz’ün savunmasına katılan üç avukatından biri olan Mehmet Yasin Özata ise “Devlet Bahçeli’nin üst düzey yöneticisinden bir tanesi müvekkillimdir. Bu üyelikte olan kişiler belli aşamadan geçerler. Müvekkilim müştekiye sadece arkadaş arasında sadece bir tokat atmıştır benim ismimi kullanma diye” şeklinde savunma yaptı.

Gürz’ün bir diğer avukatı Oğuzhan Özbaş ise “Müşteki (Melih Tan) kendi yaptıkları ortaya çıkmasın diye müvekkilime suç isnat etmiştir” diye konuştu.