Gündem
02 Ara 2012 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

ŞANSAL BÜYÜKA'DAN GALATASARAY'A FATİH TERİM YANITI; "ETRAFINA BAKSIN"

Şansal Büyüka, "Yayıncı kuruluş Fatih Terim'in üzerine bilerek oynuyor" iddialarına cevap verdi.

Şansal Büyüka Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst'ün, "Yayıncı kuruluş Fatih Terim'in üzerine bilerek oynuyor" salvosuna cevap verdi. Görüntü dökümlerini tek tek çıkartıp rakamlarla Dürüst'e cevap verirken Fatih hocanın kuyusunu kazanların Digiturk değil, Dürüst'ün yanında oturan kişiler olduğunu söyledi. Şansal Büyüka Maraton'da şu ifadeleri kullandı.

"Ali Dürüst bizi kastederek yayıncı kuruluş kameraları Fatih Terim'in üstüne bilerek sürüyor diyerek bir açıklama yaptı. Açıkçası ben de üstünde çok durmadım. Kurum zaten durmuyor. Biz polemiklerin içinde olmak istemiyoruz ama söylemeliyim. 13 maçta Fatih hocasından, Aykut hocasına ve Samet hocasına kadar herkes gösterildi.

"Bu açıklamalarda montaj yapmak söz konusu değil; çünkü RTÜK'ün elinde bu görüntülerin birebir kopyası var ve TRT sözleşme gereği bu görüntüleri alıyor. 3. sü TFF'nin elinde var. Yani bizim bu görüntüleri sağdan soldan kırpıp biçmemiz mümkün değil."

"13. haftada hangi hocanın görüntüsünü en çok vermişiz. Birinci olarak Aykut Kocaman. 12 dakika 1 saniye vermişiz 13 maçın toplamında. 2. olarak Fatih Hoca var: 10 dakika 39 saniye. Samet hoca da 9 dakika 19 saniye... Bunlar 13 maçta toplam görünme süreleri. Görüntü adedinde de 120 defa Samet Aybaba gelmiş. 119 Aykut hoca ve 115 defa da Fatih hoca ekrana gelmiş. Fatih Terim bu 3 hoca arasında en son sırada."

"Kendi oyuncusuna, rakip oyuncuya veya hakeme çıkışlarda da 11 kez Aykut hoca, 10 kez Samet hoca ve 8 kez Fatih hoca görüntülenmiş."

"Bir hocanın görüntülerini çekmek kadar doğal bir şey olabilir mi? Nasıl oluyor da Fatih hocanın üstüne böyle oyunlar oynanıyor? Evet Fatih hocanın üstüne yorumlar oynandığı doğru; ama sevgili Ali başkanın sağında solunda oturanlar oynuyor bu oyunu. Önce Ali başkanın onlarla mücadele etmesi lazım. Ali başkana bir tavsiyem var. Ya maçları çok yakından izlemiyor, ya da medyada çok yakın arkadaşlarının dolduruşuna geliyor. Ali başkan bize haksızlık yapma. Bizden başka Fatih hocayı, Aykut hocayı, Şenol hocayı ve Samet hocayı koruyan olamaz."